YAPI MÜTEAHHİTLERİ 15 GÜN İŞ DURDURACAK

YAPI MÜTEAHHİTLERİ 15 GÜN İŞ DURDURACAK

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu İMKON  çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durdurma kararı aldı. Söz konusu kararı kamuoyu ile paylaşan Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Levent Akdoğan “ Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Konut ağırlıklı yapı müteahhitlerinin örgütlü olduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu İMKON, 9 Eylül'de çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durdurma kararı aldı.

Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Levent Akdoğan’da gerçekleştirdiği basın açıklaması ile  İmkon’un kararını kamuoyu ile paylaşarak “ Çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz” ifadesini kullanarak şunları kaydetti.” Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında başı çeken inşaat sektörünü en çok etkileyen girdi mamullerinin başında çimentonun olduğu belirtildi. İnşaat sektörünün 250 alt sektörü etkilediğine işaret edilen açıklamada, burada yaşanan yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini, istihdamı ve piyasa istikrarını olumsuz etkilemektedir. Çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye yeni zamlarla karşılık verilmiş, Türkiye inşaat sektörüne iş bırakma ve boykot dışında seçenek bırakmamıştır. Bizler de çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül'e kadar durduruyoruz. Türkiye inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin taşıyıcı lokomotifidir, bu zamana kadar haklı çağrımıza yeteri kadar kulak vermediniz, Türkiye inşaat sektörünün haklı talepleri karşılık buluncaya kadar demokratik şartlarda, boykot kararımız sonuç alıncaya kadar yenilenerek devam edecektir."



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”
“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi
Özel çocuklara "QR kodlu" koruma
"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"
Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı