YARDIM TIRLARI HALEP´E DOĞRU YOLA ÇIKTI.

YARDIM TIRLARI HALEP´E DOĞRU YOLA ÇIKTI.

ÖZHASEKİ ?TÜRKİYE DÜNYANIN VİCDANIDIR?

İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince  Suriye devam eden iç savaş nedeni  ile mağdur olan dindaşlarımıza yarım eli  uzatmak  maksadı  ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde  ilimiz sakinleri  ve  Kayseri Şeker Fabrikası´nın  büyük desteği ile temin edilen  un ağırlıklı yarım malzemeleri  Halep´teki  dindaşlara ulaştırılmak üzere törenle yola çıkartıldı? Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili Mehmet Özhaseki  uğurlama töreninde gerçekleştirdiği  konuşmada  dünyada birçok yerde insanların  vicdanının köreldiğini  vurgulayarak ?Bütün sıkıntılarımıza rağmen  biz ülke olarak dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz ? değerlendirmesinde  bulundu?

İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince  Suriye devam eden iç savaş nedeni  ile mağdur olan dindaşlarımıza yarım eli  uzatmak  maksadı  ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde  ilimiz sakinleri  ve  Kayseri Şeker Fabrikası´nın  büyük desteği ile temin edilen  un ağırlıklı yarım malzemeleri  Halep´teki  dindaşlara ulaştırılmak üzere  Fuar alanı Ahmet İnci  Camii  önünde  gerçekleştirilen törenle yola çıkartıldı? 

Büyük bölümü  Kayseri Şeker Fabrikasınca  temin edilen  yardım malzemelerini taşıyan tırları uğurlama programına Çevre ve Şehircilik  Bakanı ve  Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki  ve Vali  Süleyman Kamçı´nın yanı sıra  ilimiz protokolü  de hazır bulundu?

İl Müftüsü  Doç. Dr. Şahin Güven uğurlama törenin  başında ?Halep´te insanlık ölmesin? sloganı ile çıktıkları  yolda 1.5 yıldır hiçbir ayrım gözetmeksizin  Suriye ve Irak´ın sorunlu bölgelerindeki  mağdur insanlara  yarım göndermeyi  sürdürdüklerini  belirttiği konuşmasında  katkı veren  tüm Kayserilerle  şükranlarını  sunarak, desteklerinin devam etmesini  talep ettiii..

Uğurlama töreninde  daha sonra kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik  Bakanı ve  Kayseri  Milletvekili Mehmet  Özhaseki ?de konuşmasında   dünyada birçok yerde insanlığın vicdanının köreldiğini  hatırlatarak ?Burada ?İnsanlık ölmesin´ diye güzel bir slogan bulunmuş. Şunu bilin ki, Türkiye´nin dışında birçok yerde insanlık ölmüş. Dünyada birçok yerde iyice insanlığın vicdanı körelmiş. Ülke olarak çektiğimiz sıkıntıları hiçbir ülke çekmiyor. Bu sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Peygamber efendimizden bugüne kadar kurduğumuz bütün medeniyetlerde bu düstur hakim olmuştur.? İfadesini  kullandı?.

Uğurlama  töreni  İl Müftüsü Şahin Güven´in  gerçekleştirdiği  duanın ardından yarım malzemelerini  taşıyan tırların Halep´e  doğru  yola çıkması ile  nihayetlendi?.

HABER :  C.ÜSTEN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı
‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı
2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı
Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu
Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri
“KAYBİS yeni sezonunu açtı”