Tarih: 17.02.2014 10:35

YATIRIM TÜRKİYE`NİN YARARINAYSA ONU YAPACAĞIZ

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Çelik`in proje tanıtım toplantısına katılan Bakan Yıldız, burada gazetecilere açıklamada, bulundu. Yıldız,  ``Şu anda biz 425 bin variller civarında Ceyhan`da Kuzey Irak`tan sevk edilen petrol birikti.  Bağdat ve Erbil`le beraber yürütülen çalışmada en son geldiğimiz noktada gerek miktarıyla alakalı, bir varil bile geçmiş olsa onu Bağdat`ın bilgisine sunarak bunu yapacağımızı, aynı şekilde paralandırılmasıyla alakalı konuda da Bağdat`ın bilgisi olacak, dekontlar oraya gidecek. Önemli olan Bağdat`ın mal varlığını artırmaktır. Dedi. yıldız şöyle devam ettİ

   Bakan Yıldız, yapılacak enerji yatırımlarının tercihiyle ilgili soruya ise, ``Bir olayı saptırmamak lazım. Türkiye`de üç tane medeniyetin kurulup yıkıldığı bir ülkede, tarihi varlıklar, kültür varlıkları, sit alanları, kıyı şeridindeki kumsallar, mera vasfını kaybetmemiş alanlar gibi 19 kalem zenginliğimiz var Türkiye`ye en faydalı ve en yüksek geliri hangisi getiriyorsa onu kullanmamız lazım.  Dedi.

   Bakan Yıldız, ``Biz madencilik ve HES`le alakalı herhangi bir çakışma varsa, üç bakanın imzasıyla kurul kararı olarak alıyoruz. Şimdi burada da öyle olacak, bir çakışma varsa mahkemeye gitmeden önce oradaki yatırımcımızın mağdur olmamasını teminen o kararları vereceğiz. Diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —