Tarih: 04.04.2016 16:59

YAVUZ BAHADIROĞLU GENÇ KAYMEK TARAFINDAN DÜZENLENEN

Facebook Twitter Linked-in

"OSMANLI´DA PEYGAMBER SEVGİSİ"
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Genç KAYMEK´in programına katıldı. Bahadıroğlu, Osmanlı dönemindeki peygamber sevgisini anlattı ve Osmanlı devletinin Peygamberimizin bir sözünün hayata geçirilmesi için kurulduğunu söyledi.
Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Şehir Tiyatrosu´nda katıldığı söyleşide Peygamberimizin "İstanbul´u fetheden kumandan ne güzel kumandan, Onun askeri ne güzel askerdir" sözünü hatırlattı ve Osmanlı devletinin Peygamberimizin bu hadisi üzerine kurulduğunu belirtti. "İstanbul´u fetheden asker ne güzel askerdir" sözünün, o asker bir milletin içinden çıktığı için "O millet ne güzel millettir" şeklinde de anlaşılabileceğini dile getiren Bahadıroğlu, "Siz peygamber efendimiz tarafından övülen bir milletin torunlarısınız" diye konuştu.
Osmanlı devletinin ve bu devleti yönetenlerin Peygamberimize duyduğu sevginin çok yüce olduğunu vurgulayan Tarihçi Yazar Bahadıroğlu, "Devletin bir ismi de Devlet-i Aliye-i Muhammediye´dir. Muhammed´in Yüce Devleti anlamına gelir. Ayrıca eli kalem tutan bütün padişahlar Peygamberimizi öven şiirler yazmışlardır" dedi.



4 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —