Yaz ayları yavaş yavaş nokta koyarken kışlık yiyecek hazırlıkları da start verdi? Özellikle ev hanımları bir telaş kışlık yiyecek hazırlamaya başladı? Bir yanda salçalar kayantılırken, diğer yanda turşular kurulup, erişteler ve makarnalar hazırlanıyor?
Yaz ayları yavaş yavaş nokta koyarken kışlık yiyecek hazırlıkları da start verdi? Ev hanımları patlıcan, biber kurutup, konservelerini hazırlarken bazıları da domatesten kış için salça yapıyor.
Pazardan aldıkları domatesi evlerinin bahçesinde kurdukları kazanlarda kaynatan ev hanımları, "İmece" usulüyle yaptıkları salçaları kış için hazırlarken ihtiyaç fazlası salçayı da satıyor. Tüketecekleri salçayı kendilerinin yaptığını belirten ev hanımları "Domatesi satın alıp salça yapıyoruz. İhtiyacımızdan fazla olan kısmını da satıyoruz. Her yıl yaptığımız için belli müşterilerimiz oldu, onlara veriyoruz. Salça yapmak zor iş ama daha organik ve lezzetli oluyor." Değerlendirmesinde bulunuyorlar?