Tarih: 01.03.2017 16:53

YAZARLIK OKULU BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri´deki şair ve yazarların sayısını artırmak ve bu konuya ilgi duyanların eğitim almasını sağlamak için önceki yıllar olduğu gibi bu yıl da Yazarlık Okulu açıyor. Yazarlık Okulu´nun tanıtım toplantısı Şehir Tiyatrosu´nda yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi ile birlikte düzenledikleri Yazarlık Okulu´na bu yıl 516 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi. 43 öğretmenin Yazarlık Okulu´nda ders vereceğini ifade eden Özgöncü, roman, deneme, hikaye, şiir, köşe yazarlığı, eleştiri ve tiyatro alanında verilecek derslerin 2 Mart´ta başlayacağını ve 17 Mayıs´ta sona ereceğini belirtti. Özgöncü, kayıt yaptıran öğrenciler arasından başarılı yazarlar çıkması temennisinde bulundu.
Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek de yaptığı konuşmada, Yazarlık Okulu´na gösterilen ilgiye vurgu yaparak, ?Bu kadar çok ilginin olması Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin kurumsal kimliğinin ve yapmış olduğu etkinliklerin gücünün göstergesi? dedi. Derslerin temel edebiyat kavramları ile başlayacağını ifade eden Tunçbilek, Türkiye genelinde alanıyla ilgili önemli eserlere imza atmış yazarların Kayseri´ye gelerek Yazarlık Okulu´nda ders vereceğini belirtti ve verimli bir dönemin geçirileceğine inancını dile getirdi.


Video Haber


YAZARLIK OKULU BAŞLIYOR
Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —