Tarih: 26.11.2011 09:51

YENi UFUKLAR iLKÖĞRETiM OKULU AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

 

AÇILIŞ törenine Kayse­ri Valisi Mevlüt Bilici, MHP Kay­seri Milletvekili Yusuf Halaçoğ­lu, İl Milli Eğitim Müdürü İbra­him Ceylan, Talas Belediye Baş­kanı Rifat Yıldırım ve çok sayı­da davetli katıldı.

 

Törende açılış konuşması ya­pan Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ar­gunşah, yatırımların en büyü­ğünün Sakaltutan köyüne okul kazandırmak olduğunu söyledi. Argunşah, “Biliyoruz ki, eğiti­me yapılan yatırım, geleceğe ya­pılan yatırımdır. Biz geleceğimi­zi, Kayserimizin hatta ülkemi­zin geleceğini inşa edecek genç­lere yatırım yaptığımız için bah­tiyarız. Yeni Ufuklar İlköğre­tim Okulu’nda yüzlerce öğrenci okuyacak. Bu toprağın çocukla­rı her şeyin en güzeline layıktır” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, “3 aydır Milli Eğitim Müdürüyüm. Kayseri’nin en bü­yük hayranlık duyduğum yönü hayırseverliliği ve bu hayırse­verliliği eğitim yönünde harca­masıydı. İnsanın gönlünün zen­ginliği. Eğitim camiası olarak kayserinin en büyük şansı diye nitelendiriyorum. Başka bir ilde bunu göremiyoruz. Bu kay­seri için son derece önemli.

 

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğ­lu, Eğitime yapılan yatırımla­rın ülkelerin geleceğinde önem­li rol oynadığını ifade ederek, “Bir fabrika yaptırırsınız bin ki­şinin karnını doyurursunuz. Bir okul yaparsınız, gelecekte­ki yüz bin kişiye hizmet eder­siniz. Bilenlerle bilmeyenler bir olmuyor. Bilen insan toplu­mu yönetir, bilmiyorsanız baş­kasını konuşacak hale gelirsi­niz” diye konuştu. Halaçoğlu, “TBMM’de spor ve eğitim üze­rine bir oturum vardı. Kayseri hem spor tesisleri ve eğitim ku­rumları yapımında örnek il ola­rak kabul edildi. Üniversitele­rin çoğunluğu ve spor tesislerin çoğunluğu hayırseverler tarafın­dan yapıldı. Diğer illere örnek gösterildi. ‘Kayseri gibi olun’ denilecek” dedi. Vali Mevlüt Bi­lici, ise “Eğitim bir milletin, bir devletin belki de bütün dünya­nın en önemli konusu. Eğitim olmadan gelişme, çağdaşlaşma ve gelişme olmaz. Bunun için önem vermemiz gerekiyor. Bu­nun için biz de 3 önemli madde belirledik ve başında eğitim ge­liyor. Bu bakımdan okul yapa­rak, burs vererek eğitime des­tek veren derneğe çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ko­nuşmaların ardından 8 ders­likli olan ve 850 bin TL’ye mal olan Yeni Ufuklar İlköğretim Okulu eğitim ve öğretime açıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —