YHT BEKLEMEDE

YHT BEKLEMEDE

Bakanlar Akar ve Turhan, Kayseri´de inceleme yaptı. Turhan, YHT ile ilgili 2023´ü işaret etti.

Uçakları Retrofit Sözleşme Töreni için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Büyükşehir Belediyesi KAYTUR Tesisleri´nde medya mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Turhan ilimiz kamuoyunca merakla beklenen Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi´ne ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" ifadesini kullandı.

Uçakları Retrofit Sözleşme Töreni için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Büyükşehir Belediyesi KAYTUR Tesisleri´nde medya mensuplarının sorularını cevapladı? Bakan Turhan, Kayseri Havaalanı, şehir içi ulaşım, kara yolları ve yüksek hızlı tren projesine ilişkin ilgililerden bilgi aldığını, Kayseri´ye hak ettiği projeleri en kısa sürede kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Bir gazetecinin "Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi´nin ne aşamada olduğunu" sorması üzerine Turhan, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023? şeklinde cevap verdi?

 Bakan Turhan, Kayseri Havalimanının genişletilmesine ilişkin soruyu yanıtlarken de buraya yeni bir pist yapılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Boğazköprü mevkisindeki yol ve köprü çalışmasına ilişkin olarak da "Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç diyor ki ´Hızlandırdık, 29 Ekim´de açıyoruz´. Başkanımız bizden daha hızlı." ifadelerini kullanan Bakan Turan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Kayseri Şehir Hastanesi - Belsin raylı sistem hattının yatırım programına alınması konusunda gerekli onayı verdiğini de hatırlatarak "Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacak" şeklinde konuştu?



Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği