Güncel
30 Aralık 2015 - 16:17
Güncelleme: 30 Aralık 2015 - 16:17

YILBAŞI TATİLİ TEDBİRLERİ

Kayseri Valiliği, vatandaşların yılbaşı tatilinde asayiş ve trafik bakımından olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için güvenlik ve asayiş önlemlerine ek bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.

YILBAŞI TATİLİ TEDBİRLERİ
Haberi Sesli Oku


Kayseri Valiliği, vatandaşların yılbaşı tatilinde asayiş ve trafik bakımından olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için güvenlik ve asayiş önlemlerine ek bazı tedbirlerin alındığı belirtildi.
Buna göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde; kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısı arttırılacak.
Yılbaşı tatili nedeniyle havalimanı, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağı için devriye ekipleri takviye edilecek ve özel güvenlik görevlileri uyarılacak. Halka açık meydan ve alanlar ile umuma açık istirahat yerlerinde yaşanabilecek olayların önlenmesi için denetimler arttırılacak.
Yılbaşı nedeniyle şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak kontroller arttırılacak.

TRAFİK TEDBİRLERİ
Kayseri Valiliği, vatandaşların, güven içinde seyahat edebilmeleri için yılbaşı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerini de açıkladı.
3 gün sürecek yılbaşı tatilinde hava koşullarının olumsuz olarak seyredeceği, şehirlerarası ve şehir içindeki güzergahlarda trafik akışının yoğun olacağı düşünüldüğünden olumsuz durumların önüne geçilebilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince alınan tedbirler şu şekilde:
- Yılbaşı gecesi alkol denetimlerine ağırlık verilecek, denetimlerde yasal sınırların üzerinde alkol aldıkları tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
- Trafik kontrolleri, şehirlerarası karayolları başta olmak üzere kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde arttırılacak, ekip araçları güzergâhta seyir halinde veya sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek alanlarda tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak, güzergâhta buzlanma, yoğun kar yağışı ve tipi gibi trafiği tehlikeye düşürecek olumsuz durumların tespit edilmesi halinde konu derhal yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlara bildirilecektir.
- Şehir içi ve şehirlerarası alternatif güzergahlar önceden belirlenmiş olup, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların belirlenen alternatif güzergahlara yönlendirilmesi sağlanacaktır.
- Sisli olan veya zincir takılması gereken yol kesimlerinden önce araç sürücüleri, bizzat durdurularak veya araç megafonları aracılığıyla araçlar arasındaki takip mesafesini arttırmaları, zincir takmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ayrıca gündüz de yakını gösteren ışıklarını yakmaları hususunda uyarılacaktır.
- Başta Erciyes kayak merkezine gidecek araçlar olmak üzere diğer araçlarda da kış lastiği uygulaması yapılacak il dışından yetki belgesiz, teknik donanımı bozuk araçların kayak merkezine çıkışlarına izin verilmeyecektir.
- Güzergah üzerinde ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığın bulunup bulunmadığına, özellikle de aşınmış ve mevsim koşullarına uygun olmayan lastik kullanılıp kullanılmadığına ve ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek, uygun olmayan lastik kullanan, far ayarları ve ışık donanımı bozuk olan araçlar ile yangın söndürme cihazı ilk yardım çantası, gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı v.b.) olmayan araçların eksiklikleri tamamlanıncaya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.
- Yılbaşı alışverişine çıkacak vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat yapabilmeleri açısından özellikle alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde trafik tedbirleri alınarak trafiğin rahat akışı sağlanacaktır.

Anahtar Kelimeler: YILBAŞI TATİLİ TEDBİRLERİ

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14