Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız Kayseri'nin 1994'den bu yana altın çağını yaşadığını belirtti. Kayseri'deki 4 yerel ve iki uydu televizyonunun ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Yıldız Biz üç başkan olarak belediye i
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız Başkan Özhaseki ve Bakan Yıldız'dan sonra Kayseri'deki 4 yerel ve iki uydu televizyonun ortak düzenlediği Basın Kulisi Programına konuk oldu.
Yıldız, programın ilk bölümünde kamuoyunda Kayseri Modeli olarak bilinen örnek çalışmanın nasıl oluştuğu yolunda bilgiler vererek Emniyet, Müftülük ne kadar kamu kuruluşu varsa bunların hepsi bu şehirde yaşayan insanlara hizmet etmek maksadıyla var. Varlık sebebi bizatihi bu..Yoksa kendi kampüslerine kurulup, kendilerine ait işlemler yapmak değil. Bu dayanışmayı lisanen söylüyoruz; ama, uygulama olarak 3 belediye arsında Melikgazi, Büyükşehir ve Kocasinan arasında fiili olarak yaşayarak başladık.Yani programları ortak yaptık. Kasayı ortak yaptık. Personeli ortak ettik. Ortak derken bir havuzdan kullanmaya başladık. Bunun ne kadar verimli olduğunun farkına vardıktan sonra, civar farkına vardı şeklinde konuştu .
Üç belediye olarak kendilerinin sorumluluk sahasında olmayan işlerle de yakından ilgilendiklerini hatırlatan Başkan Yıldız Bir diğer husus şehrin tüm sorunlarını masanın üzerine aldık. Belediyenin sporla alakalanmak pek fazla vazifesi değil. Eğitimiyle alakalanmak vazifesi değil. Sağlık konusunda alakalanmak vazifesi değil. Turizmle, sanayi ile, ticaretiyle, kısaca şehrin altı ve üstüyle nesi varsa hepsiyle kendimizi alakalı hissettik dedi.
Anadolu'da yaygın olan tabirle ellerini taşın altına koymanın ötesinde dağın altına vücudumuzu, ruhumuzu koyduk Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız buna örnek olarak da Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Erciyes Projesi'ni gösterdi. Erciyes Projesi'ni kast ederek Oranın muhatabı Turizm Bakanlığı demiyoruz. Madem ki bu Kayseri'de , bu dağ Kayseri'de, coğrafya Kayseri'de bu imkanların verimli hale gelmesi için ne gerekiyorsa yapmalıyız diye konuşan Başkan Yıldız Diyelim ki Kocasinan Belediyesinin veya Büyükşehir Belediyesinin yamula barajı yapmak gibi bir yükümlülüğü yok. Ama şehirde bu barajın lüzumuna inandıktan sonra bütün varımızı yoğumuzu bütün gücümüzü bu projeyi takibe sarfettik ve başardık ifadelerine yer verdi.
Kayseri modeli diye konuşulan meselede öncelikle şehrin problemlerini tesbit etmekte bir ortaklık olduğunun altını çizen Başkan Yıldız Bir problem tespit edilirken şehrin bütün kurumlarının,yani kamu kurumları ile STK ve meslek örgütlerinin görüşlerini aldık. Sadece imar planı değil insan hayatında ne varsa ortaya çıkartılıyor ve bunlar reel ölçülerde gerçek ölçülerde nasıl gerçekleşir cevabını bulduktan sonra uygulamaya başladık. Başarının altında yatan birazda budur şeklinde konuştu.
Şehir merkezinde bulunan eski stadyumun yerinin dönüştürülerek Kadir Has Stadyumu ve on spor tesisinin yapılmasını da bu ortak çalışmaya örnek gösteren Kocasinan Belediye Başkanı Bu iş öyle sanıldığı gibi de kolay olmuyor.Bazı çevrelerde yaptığınız bu hayırlı işi engellemeye çalışıyor. Bakın kaç yıl geçtikten sonra Galatasaray aynı yolu TOKİ ile deniyor.Gaziantep, Samsun Antalya diğer bir çok vilayet aynı işi yapmaya gayret ediyor ve çoğunda o kadar imkanlara rağmen başarılı olduklarına şahit olamıyoruz.. Niye?.. Olayı Kayseri Belediye Başkanları kadar üstlenen bir mekanizma olmadığı için dedi..
Belediyelerin Sağlık Bakanlığının yaptırdığı bin 600 yataklı sağlık kampusüne de yer temininden altyapı çalışmalarına kadar her sahada yardımcı olduklarını hatırlatan Başkan Yıldız Belediyelerimizin işini , görevlerini aksatmadıktan sonra Kayseri'yi , Türkiye'nin merkezi yapar. Sağlık merkezi yapar. Üniversite belediyeyi ilgilendirmez değil, tam belediyeyi ilgilendirir diye düşünüyoruz. Yani esas itibariyle mantalite tercihte ve seçmede böyle bir kararlılık var. Bu kararlılıkda beraberinde başarıyı getiriyor ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesi ile hiçbir ilgisi olmamasına rağmen DDY hattının taşınmasını 15 yıldır takip ettiklerini hatırlatan Yıldız Kayseri bu manada bu yapıyı 94 seçimlerinde yaptığı tercihle kazanmış ve yola koymuş oldu. Şunu söyleyebilirim; 94 ten bugüne kadar ki dönemi Kayseri'nin altın çağı diye altını çizebiliriz. Bunu da her hangi bir büyük laf olarak görmüyorum. Bu şehrin tabi hakkıdır . Hangi bakımından, belediyecilik açısından , en önemli, en gelişmiş, en varlıklı dönemidir Kayseri'nin dedi.
Bir soru üzerine 1994'den önce görev yapan belediye başkanlarının da Kayseri'ye hizmet için çalıştıklarını söyleyen Başkan Yıldız Bizden öncede her insan mutlaka bir şey yapmıştır Allah razı olsun. Onların hakkını teslim ediyoruz. Hiç bir şey yoktu demiyorum. Biz de herşeyi yaptık demiyorum. Hiçbir şey yok demekte yanlış; her şeyi yaptık demekte Özellikle AK Parti'nin 2002'de iktidara gelmesi ile birlikte programlı ve başarılı çalışmalarının hükümet desteği ile daha da örnek hale geldiğini sözlerine ekledi.
Yıllardır Kocasinan'ı ikiye ayıran DDY hattı ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini hatırlatan Başkan yıldız Bu çalışma inşallah önümüzdeki yıl bitecek dedi.
Kocasinan belgesindeki Anadolu Harikalar Diyarı adlı eğlence ve çevre merkezinin önümüzdeki yıl sonuna kadar peyderpey tamamlanacağını hatırlatan Yıldız Bu merkezin tamamlanması ile Kayseri var olan cazibe merkezi özelliğini daha da pekiştirecektir. Şeklinde konuştu.
Erciyes Projesi'nin ve Kültür Yolu çalışmasının tamamen hayata geçmesi ile birlikte bir ticaret ve sanayi şehri olan Kayseri'nin aynı zamanda bir kültür ve turizm merkezi haline getirileceğini iddia eden Yıldız Kocasinan olarak ilk kentsel dönüşüm çalışmasını Barbaros'da biz başlattık. Bölgemizdeki bazı mahallelerde var olan sıkıntılarda onların özel durumları ile ilgili. Hava mania planı ve bazı mülkiyet sorunlarının çözülmesi ile Kocasinan'ın her bölgesinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız dedi..