YKS tercih sonuçları açıklandı! - İşte ÖSYM sonuç ekranı

ÖSYM, YKS 2024 üniversite yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Adaylar sonuçlarını nereden öğrenecek? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Hepsinin cevabı Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Eğitim 13.08.2024 10:26:00 735 0
YKS tercih sonuçları açıklandı! - İşte ÖSYM sonuç ekranı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları, bugün (14 Ağustos 2024) itibarıyla ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilmekte.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek. Adayların, belirlenen tarihler arasında kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor; aksi takdirde, yerleştirme haklarını kaybedebilirler.

Normal yerleştirme işlemlerinin ardından, üniversitelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak. Ancak, merkezi yerleştirmede bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirme başvurusunda bulunamayacaklar.

Adayların sonuçlarını kontrol etmeleri ve kayıt süreçleri için hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Üniversiteye yerleşen öğrencilerin bu süreçte dikkatli olmaları ve gerekli belgeleri zamanında tamamlamaları gerekiyor​


İlk ders zili çaldı
Yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor!
Kocasinan'da okullar öğrenciler için hazırlanıyor
Okullarda uyum haftası başlıyor!
Kayseri'de kaç yabancı öğrenci var? Cevap bakanlıktan geldi!
Okullarda "yeşil bayrak" projesi başlıyor
Milletvekili Cıngı, gençlerle bir araya geldi
KPSS sonuçları açıklandı: 2024 KPSS sonuç sorgulama ekranı
Meslek lisesi öğrencilerinin desteklerine düzenleme!
Üniversite kayıt dönemi başladı!
Üniversite kayıtları ne zaman?
Havacılık lisesine savunma sanayi şirketleri sponsor olacak
Kayseri'de 6 yeni okul açılacak
ERÜ'ye kaç öğrenci yerleşti ?
Erciyes Üniversitesi yetenekli öğrencileri arıyor!