Tarih: 05.08.2024 10:56

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Facebook Twitter Linked-in

Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci sona erdi. 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş ve sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı. Tercihlerin ardından yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek ve ardından üniversite kayıt süreci başlayacak. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'den "YKS tercih işlemleri sona eriyor" uyarısı yapıldı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Değerli adaylarımız, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri bugün sona eriyor," açıklamasında bulundu. İşte üniversite tercih sonuçlarına dair son bilgiler...

Tercih süreci sona eriyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 4 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurmuştu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bugün sona ereceğini belirterek, "Kontrollerinizi yapmanızı ve işlemlerinizi tamamlamanızı hatırlatıyor, tercihlerinizin hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullanmıştı.

Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının, 4 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor. 

19 Ağustos'ta başlayacak üniversite kayıtlarından önce sonuçların ilan edileceği tahmin ediliyor.

Adayların sonuçları öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesini takip etmeleri ve T.C. kimlik numaraları ile şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Üniversite kayıt süreci ve diğer detaylar da sonuçların açıklanmasının ardından duyurulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —