YTO NE OLACAK?

YTO NE OLACAK?

YÖNETİM İÇİNDEN BAŞKANLIK BEKLENTİSİ OLANLAR DA,KAYYIM BEKLEYENLER DE VAR.

Kurban bayramı öncesinde FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklanan Yahyalı Ticaret Odası´na Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası´nda olduğu gibi kayyım mı atanacağı, yoksa meclis içinden yeni bir başkan mı seçileceği merak ediliyor.
FETÖ/ PDY operasyonları çerçevesinde bir süre önce gözaltına alınan Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tütüncü, bayramdan önce çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, geçtiğimiz mayıs ayında aynı çerçevede yürütülen bir soruşturma bağlamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile oda yönetim ve meclisinden bazı isimler tutuklanmıştı.
Türkiye Odalar ve Borsalar birliği iki hafta önce Şanlıurfa Oda yönetimine eski başkan ve genel sekreterlerden oluşan üç kişilik bir kaylım heyeti atadı.ŞUTSO Kayyım heyeti Başkanı İsmail Demirkol göreve başladıktan sonra yaptığı değerlendirmede meslek komitelerinin yedeklerini göreve çağırarak meclisi oluşturup,oda yönetiminin hakim gözetiminde yeniden seçilmesini sağlamak üzere ilgili seçim kuruluna başvuracaklarını söylemişti.
Yahyalı Ticaret Odası meslek komitesinde Tütüncü dışında şimdilik bir sıkıntı bulunmadığına dikkat çeken ilgili çevreler, TOBB´un bu oda için nasıl bir tavır takınacağını merak ediyorlar.
Yahyalı da bazı çevreler buraya da kayyım atanmasını ve eksik olan meslek komitesi ve meclis üyelerinin tamamlanması ile yeni başkan ve yönetim seçimi yapılmasını isterken, halen yönetimde bulunan bazı isimler ise , kayyım atanmasına gerek olmadığını, yönetim içinden bir başkan seçilmesi gerektiği fikrini ileri sürüyorlar.
Yahyalı Ticaret Odası´nun bu ay yapılacak meclis toplantısında konunun gündem dışı ele alınacağı ileri sürülürken, Oda internet adresinin veri bağlantısına da bir süredir ulaşılamıyor.



Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı
Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti
Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi
Kayseri’de havalar ısınacak
Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu