YURTLARA DENETİM

YURTLARA DENETİM

00- Kayseri’de bulunan özel yurtlar üç ayrı bakanlık müfettişleri tarafından “denetim kıskacı”na alınacak. İçişleri, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri cemaat yurtları başta, özel yurtların tamamını bir çok açıdan denet

Kayseri’de bulunan özel yurtlar Ankara’nın talimatı ile  denetlenecek. İçişleri Bakanlığı mülkiye Müfettişleri belediyelerin imar uygulamaları ve ruhsatlandırma, Milli Eğitim bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri ise yurtlarda istenilen diğer standartlar açısından denetleme başlatacak.

            Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın yerel unsurları vasıtası ile Kayszeri7de bulunan  özel yurtlar konumsunda bir rapor elde ettiği ve bu rapor doğrultusunda da Bakanlık müfettişlerinin hem belediyeler nezdinde, hem de diğer bakanlık müfettişleri ile yurt merkezlerinde “yerindelik-uygunluk” denetimleri yapacağı öğrenildi.

            Kısa süre içerisinde gerçekleşmesi beklenilen denetimlerin daha çok cemaate yakın öğrenci yurtları üzerinde yoğunlaşması beklenirken, yine bu cemaate yakın gruplara kiralanan bazı yurtların  kira sürelerinin yıl başından itibaren yenilenmeyeceği ileri sürülüyor. Bu konuda ilgili kamu kuruluşlarının hem uyarıldığı, hem de bilgilendirildiği iddia ediliyor. Yılbaşında sözleşmesi yenilenmeyecek kamu binaları arasında  orta öğretim yurtlarından çok,yüksek öğrenim yurtları yer alıyor.

             Özellikle mülkiye müfettişlerinin yapacağı denetimin daha çok “İmar Kanunu” çerçevesinde gerçekleşeceği ve ilgili belediyelerin ruhsatlandırma noktasında da denetleneceği belirtiliyor

             Yurtlarla birlikte özel sektörün  “rezidans” adı altında işlettiği konaklama üniteleri de denetlenecek. Bu  konaklama  tesislerinin maliye denetçileri tarafından da gözetim altına alındığı belirtiliyor.



Antika Pazarı

Mondi Home satışa çıktı

Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile

TBMM’de gündem oluşturdu

E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim

Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet

"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"

AB hibesiyle güneş enerji santrali

İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi

Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor

Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti

İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği

Erciyes gündoğumu büyüledi

Öğretmenler 2 gün iş bırakacak

Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı

Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe