ZERİD Kayseri Dernek Başkanı Hasan Aykülteli “Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’una denk gelen 8.5 milyon engelli var. 3 Aralık günü toplumumuzda vatandaşlarımızın sorunlarından ve nasıl yaşadıklarından haberi dahi olmadığının sayısı on binleri aşan engelli vatandaşlarımız yaşamaktadır. Engelli gruplar içinde en şanssız olanı da zihinsel engellilerdir. Zihinsel engelliler bir ömür boyunca yardıma muhtaç halde yaşamak zorundadır” dedi.
Aykülteli “Engellilerin eğitim imkânları açısından karşılaştıkları daha sonra istihdamları açısından da sorun yaratması dikkat çekicidir. Engelli çocuklar okul öncesi eğitim almalıdır. Ayrıca yetişkin engelliler için örgün ve yaygın eğitim bir hayli kısıtlıdır. Öncelikle örgün eğitim içerisinde ilköğretimden sonra liselerde özel eğitim sınıflarının il ve ilçelerde açılması engellinin ikamet ettiği yerde eğitimini tamamlamalıdır” diye konuştu.
“Engelli vatandaşlar için en önemli sorunların başında İstihdam gelmektedir. Her beş engelliden biri yüzde 21,7 iş piyasasında yer almaktadır. Engellilerin iş piyasasına katılmasının bu kadar düşük olmasının nedeni eğitimli bir meslek sahibi engellinin azlığıdır” diye konuşan Aykülteli “ toplumun engelli kişilere karşı ön yargılı bakışı, ulaşabilirlik sorunları, iş yerinde uygun ortamın yer almaması ve iş yerine teşvik ve cezanın etkin işlenmemesidir” ifadesinde bulundu.
Anadolu Sakatlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Kılıç ise yaptığı açıklamasında “Burada toplanmamızın nedeni 3 Aralık Dünya Engelliler günüdür. Keşke dünyada ve ülkemizde engelli kardeşlerimiz olmasa da bizde böyle bir günü kutlamak zorunda kalmazsak, ama maalesef sadece ülkemizde her zaman dile getirdiğimiz gibi 8.5 milyon engelli var. Bir ailede bir engelli varsa o ailenin hepsini bu durum ilgilendiriyor, bu 8.5 milyon kişiyi 4, 5 kişi ile çarptığımızı düşününce ortaya ne denli büyük bir kitlenin ortaya çıktığını görüyorsunuz” dedi.
Kılıç “Her ay erişebilirlikle ilgili mimari engellerin kaldırılması için eğitimler veriliyor. Bu konusunda bilgi veren oturduğu yerden yazıyor fakat uygulamaya gelince bu engelliye yansımıyor. Erişebilirlik konusunda böyle giderse bir 8 yıl bir 18 yıl daha uzayacaktır” diye konuştu
Yapılan açıklama sonrasında engelliler polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.