EREN BEYİN GÖÇÜNÜN ÖNLENMESİ GEREK
Geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanması planlanan Ziya Eren Bilim Ödülleri' Erciyes Üniversitesi Gen - Kök Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine dağıtıldı Hayırsever İş adamı Ziya Eren törende yaptığı konuşmada Gerek şahsım ve gerekse firmam adına ülkemi kalkındıracak her yeni şeye destek vermeye söz veriyorum sözleri ile bilim insanlarına her türlü desteğin verilmesi gerektiğine dikkat çekere artık ülkemizden beyin göçü olmaması için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi .
Ziya Eren Bilim Ödülleri' Erciyes Üniversitesi Gen-Kök araştırma merkezinde düzenlenen program ile sahiplerine verildi
Hayırsever İş adamı Ziya Eren'in desteği ile Erciyes Üniversitesi tarafından ülkemizde yapılan buluş ve yeniliklere destek olma adına gerçekleştirilen programa Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Pr.Dr. Fahrettin Keleştemur, Hayırsever İş Adamı Ziya Eren, Rektör Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.
Etkinliğe adı verilen hayırsever iş adamı Ziya Eren törende yaptığı konuşmada ilk olarak ilimize yapmış olduğu yatırımlara vurgu yaparak şunları kaydetti Ülkemiz yaşamış olduğu bunca zorluklardan dolayı bir türlü kafasını kaldıramamış ve dünya ülkeleri ile yarışa girememiştir. 2000'li yıllara kadar Avrupa'nın ikinci el, devri bitmiş teknolojisi tükenmiş makinelerini getirmiş, dolayısıyla dünyayı hep geriden takip etmiştir. Avrupa'nın ve Dünya'nın gerisinde olmak, onları takip etmek ve taklit edici olmak, yeni buluşlar elde edememek, teknolojiye yönelememek içimde hep bir uhdedir. 2004 yılı itibari ile bu amaç ve uhdeden yola çıkarak kazandığımın bir bölümünü eğitime yatırım yapıp ülkemde sadece ekonomik alan dışında yatırım yapma kararı aldım. Bugün itibari ile bir ilköğretim, bir Anadolu Lisesi, bir eğitim fakültesi, içinde bulunduğumuz Genkök Merkezi' ve yanı başımızda bulunan İlaç araştırma merkezini tamamladım ve yetkililerine teslim ettim.
Eren sözlerinin devamında Bugün de burada olma sebebimiz bundan sonra bunların içindeki beyinlere destek verme ve beyin göçünü önleme adınadır. Benim işim demir çelik Demir ve çelikten soba da üretilir, masa da üretilir. Fakat aynı demir çelikten uçakta üretilir, bilgisayar da üretilir. Gelişmiş ekonomi olabilmek için artık bunları üretme zamanı. Şimdi benim hayalim bunları yapabilecek gençlere destek vermek, maddi ve manevi onların yanında yer almaktır. Gençlerimizin, bilim adamlarımızın vazifesi de yeni ilaçlar, yeni ürünler yapabilmek için uğraşmak ve çalışmaktır. Gerek şahsım ve gerekse firmam adına yeni ürüne, ülkemi kalkındıracak her yeni şeylere destek vermeye söz veriyorum. Benim bunları görebilmemi sağlayan başta sayın rektörümüz Fahrettin Keleştemur ve ekibine sonsuz teşekkürler ediyorum. Yeni buluşlar, yeni ürünler, kalkınmış bir Türkiye için el ele gönül gönüle olma zamanıdır. ifadesini kullanarak bilim insanlarına olan desteğinin süreceğinin işaretlerini verdi
Ödül törenine iştirak eden Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise konuşmasında Bugün ilk defa bir bilimsel aktiviteye hep birlikte şahit oluyoruz. Bir hayırseverimiz burayı yaptırdı. Burası çalışmaya başladı. Araştırmalar yapılmaya başlandı ve bunu ödüllendiriyor. Hayırseverlik müessesesi üzerinde çok durduk, bu bizim ülkemizde bir eksiklikti. Kayseri bu konuda tüm ülkeye öncülük yaptı. Çünkü bu bizim geleneğimizde olan bir şey. Burası bir Selçuklu şehridir. Atalarımızdan bize intikal eden bir gelenektir. Hayırseverliliğin sürekliliği de çok önemli. Bugün hayırseverliğe çok daha ayrı bir boyut kazandırılıyor. Ziya Eren Bilimsel ödülleri hep devam edecek. Kendisinden sonra çocuklarına bu intikal edecek ve bu şekilde burası var olduğu müddetçe bu bilim ödülleri devam edecek. Umarım Türkiye ileride ileri teknoloji ile bilgi üretme bakımından da dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline gelecek. Değerlendirmesinde bulundu
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve bilim alanında ödüle layık görülen isimlere ödülleri takdim edildi.
Hizmet Ödülü Pr.Dr. Mino HASSANZADEH FAALASLI alırken,