SAMİ DAYANGAÇ


EMNİYET MÜDÜRÜ ATANUR AYDIN


 

Şehrimizde kamu görevi yapanlar, görev süreleri dolunca bir başka ile veya merkeze alınırlar. İster başka ile atansınlar, isterse merkeze, görev yaptıkları ilde başarılı işler yapmış, vatandaşın içinde yer almışlarsa asla unutulmazlar.

Başarılı çalışmalarına tanık olduğumuz, özellikle uyuşturucu ve madde kullanımıyla büyük mücadele veren İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk Mersin Emniyet Müdürü olarak atanmış, şehrimize de Atanur Aydın tayin edilmişti.

Kamu görevi yaptığımız için yeni Emniyet Müdürü ile de tanıştık. Baştan söyleyelim son derece mütevazı, çok çalışkan, personeline verdiği önem kadar vatandaşlara hizmet etmek, hizmet kalitesini yükseltmek ana prensibi.

Sohbetimiz sırasında şunu da tespit ettik; çok önemli yerlerde, çok önemli görevler yapan Atanur Aydın, bunların konuşulmasından biraz da mahcubiyetle, alçak gönüllükle bahsederek “Devletimiz ne görev verirse en iyisini yapmak tüm kamu çalışanlarının görevidir” diyor ve “Bu millet her şeyin en iyisine layıktır, biz onların emrindeyiz” diyerek de aldığı aile terbiyesini gösteriyor. Bu görevlere hatırla değil, çok başarılı bir güvenlik görevlisi olduğu için, sicili üstün başarılarla dolu olduğu için atanmış(Bu değerlendirmeyi daha önce birlikte de çalıştığı Kamil Müdürümüzün Atanur Müdür’le ilgili değerlendirmesinden aldık)

Her emniyet müdürünün çalışma prensipleri farklı olabiliyor. Şimdi göreve gelen Atanur Aydın ile birlikte artık trafik polislerimizi cadde ve sokaklarda görüyor ve çok memnun oluyoruz. İlk gördüğümüz trafik polisini umreden gelmiş gibi inip sarılasımız geldi, çok şükür.

Kişisel görüşümüz o ki, Emniyet Müdürlüğü’nde masa başında evrak ve yazışmalar için devletimiz üniversite mezunlarından memur almalı, polisimiz asıl işini yapmalıdır. Misal, trafik polislerimizi müdüriyette beklemek, evrak yapmak yerine şehir içi trafiğini düzenlerken görmek gerekir. Masa başında evrak ve yazışmalar yapmak için polis olmaya gerek yok ki.

Şehrimizde çok nadir de olsa üniformalı, asayiş, çevik kuvvet polislerine rast geliyoruz. Çok ender gördüğümüz bu arkadaşlar nedendir bilinmez üniformalarının en önemli aksesuarlarından olan şapka takmıyorlar. Oysa şapka uzaktan da görülecek ve toplumda suça meyilli kişiler için caydırıcı olacak. Bu mesleği seçenler, bu mesleğe de gönül vermeli ve şapkalarını bellerinde değil, saçları bozulmasın diye takmayanlar da olabilir, başlarında gezdirmelidirler.

Atanur Aydın Müdür caddelerde daha sık trafik ve asayiş, çevik polislerimizi görmeyi sağlar inşallah.

Polis sadece suçlu yakalayan değil, suçu önleyen, caydırıcı etkisi olan kamu görevlisidir. Vatandaşların içinden çıkan bu kardeşler, vatandaşların da içinde olmalıdırlar. Güven timleri mevcut ama onlar suç olduktan sonra görev yapıyorlar, sivil çalışanlar suça engel olamaz ki. Polisimizi üniformalı ve şapkalı içimizde görelim, bunu özledik.

Sözü daha fazla uzatmayalım, yeni göreve gelen Atanur Aydın'ı tanımanızı çok isteriz. Beyefendi, mütevazı ve çok saygılı. Bu değerlendirme sadece şahsımıza ait değil, tanışan herkesin ortak görüşü.

Atanur Aydın Müdür, başarılarla dolu meslek hayatınızda Kayseri'den de başarılarla ayrılacağınıza inancımız ve güvenimiz tamdır. Hoş geldiniz, sıkı takipçiniz olacağız.

 

GÜNÜN SÖZÜ: İnsanı herhangi biri kırabilir, sadece sevdiği acıtabilir…