10 KİLO ESRARA

10 KİLO ESRARA

TOPLAM 52 YIL 1 AY HAPİS

 

Kayseri´de 10 kilo 100 gram esrar maddesi ile yakalanan ve ´uyuşturucu madde ticareti yapma, nakletme´ suçundan tutuklu yargılanan 5 sanıktan 4´üne toplam 52 yıl 1 ay hapis, 12 bin 500 TL de adli para cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık D.E. duruşma salonunda, Gaziantep Kapalı Cezaevi´nde tutuklu A.C. ile M.B., Tokat Cezaevi´nde tutuklu Ö.B., Burhaniye Cezaevi´nde tutuklu bulunan A.Y. SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile mahkemede hazır edildi.
"ARKADAŞ KURBANIYIM"
Duruşmada sanık D.E. "Sözün bittiği yerdeyiz. Ne dediysem sizi inandıramadım. Ben burada ceza alırsam hakkımı helal etmiyorum. Arkadaş kurbanıyım. Sizin ve Allah´ın adaletine sığınıyorum" dedi. SEGBİS ile duruşmada hazır bulunan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep ettiler.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu suçu sabit görerek tutuklu sanık A.Y.´ye 18 yıl 9 ay hapis, 4 bin 500 TL adli para cezası, sanıklar D.E. ve M.B.´ye iyi halden ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin TL adli para cezası, sanık Ö.B.´ye ise etkin pişmanlıktan 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası olmak üzere toplam 52 yıl 1 ay hapis, 12 bin 500 TL de adli para cezası verildi. Sanık A.C. ise beraat etti.
OLAY
21 Şubat 2015´te Kayseri-Malatya karayolu Mimar Sinan Organize Sanayi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Kayseri Organize Suçlarla Mücadele ekipleri teknik takibe aldıkları D.E´nin kullandığı araçtan boş araziye bir paket atıldığını fark etti. Kısa süre sonra içerisinde 5 kilo 100 gram uyuşturucu paketi almak için gelen D.E. ve M.B. gözaltına alındı. Ayrıca Gaziantep´ten Kayseri´ye gelen yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada 5 kilo esrar ele geçirilirken, bagaj sahipleri koltuk numaralarından tespit edilerek, A.Y., Ö.B. ve A.C. gözaltına alındı. İki olayın birbiriyle ilişkisi nedeniyle birleştirilen dosyada nöbetçi mahkemece tutuklanan 5 zanlı hakkında ´uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama´ suçlarından dava açıldı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı