10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

Özhaseki:?Haber alma özgürlüğü, insanlar için en temel haklar arasında yer alır."

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özhaseki mesajında, ?Haber alma özgürlüğü, insanlar için en temel haklar arasında yer alır. Basın kuruluşlarının toplumu doğru, eksiksiz ve tarafsız bilgilendirmesi, haksızlık karşısındaki duruşu demokrasinin güçlenmesi adına büyük bir öneme sahiptir. Bunun en bariz örneğini de 15 Temmuz 2016´da yaşadık. Basın mensuplarımızın, ülkemizin bağımsızlığına kast eden hainler karşısındaki kararlı ve dik duruşu ile kamuoyumuzu bilgilendirmesi, darbe girişiminin engellenmesine önemli bir katkı sunmuştur.

Gece gündüz demeden, en zor koşullarda bile insanların haber alma hakkına hizmet eden, tarafsızlığı ilke edinen, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı ve demokrasimizin güçlenmesi noktasında emek sarf eden gazetecilerimiz büyük bir saygıyı hak etmektedir. Hakikati duyurmak için haber peşinde koşan, kamuoyu vicdanının sesi olan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü tebrik ediyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum? dedi.

 

VALİ SÜLEYMAN KAMÇI:

Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak kutlanmaktadır.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇELİK:  ?MİLLETİN SESİ, DEMOKRASİNİN İFADESİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında basının milletlerin ve devletlerin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Başkan Çelik, milletin sesi ve demokrasinin ifadesi görevini en iyi şekilde yapan Kayseri basınının Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasinin olmazsa olmazlarından olan basının toplumun bilgi edinme hakkını yerine getiren en önemli unsur olduğunu belirtti. Bu anlamda Kayseri basınının çok önemli görevler üstlendiğini dile getiren Başkan Çelik, gazetecilerin üstlendikleri görevle toplumla yöneticiler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Kayseri´nin gelişmesi ve daha konforlu bir kent hayatı için gece gündüz çalışırken Kayseri basınını her zaman yanlarında gördüklerini, yapılan hizmet ve yatırımların en iyi şekilde topluma ulaştırıldığını vurgulayan Başkan Çelik, ?Kayseri´nin gelişmesinin en önemli unsurlarından biri olduğunu her fırsatta dile getirdiğim uyum kültürüne Kayseri basınının katkısı yadsınamaz. Belediyeler, bürokrasi, sivil toplum, akademik çevre ve yerel basın gibi şehrin dinamikleri arasında var olan uyum kültürü sadece bu şehrin gelişmesine değil huzurlu bir şekilde yaşamamıza da katkı sunmaktadır. Görüş farklılıkları olsa da her zaman vatanı ve milletinden yana taraf olan Kayseri basınının bu anlayışından taviz vermeden görevini sürdüreceğinden kuşku duymuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yazılı, görsel, işitsel ve sosyal medya organlarında görev yapan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum? diye konuştu.     

 

AK PARTİ İL BAŞKANI HÜSEYİN CAHİT ÖZDEN:

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladı.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden yayınladığı mesajda, demokratik yönetimin temel unsurlarından biri olan basının, toplumun çoğulcu ve katılımcı yönde gelişmesine katkıları çok önemli olduğunu belirtti.

Hüseyin Cahit Özden, mesajında, ?İnsanlığın var olduğu günden bu yana insanoğlu bilgiye ihtiyaç duymuş, karşılıklı haberleşmenin ve bilgi alışverişinin yollarını aramıştır. İnsanlığın bu ihtiyacından ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği, bugün gelişen teknoloji ve hızlı iletişimle birlikte günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Birbirini hiç tanımayan insanların kendi arasındaki bilgi alışverişlerini sağlayan, kamuoyunu aydınlatan, eleştirileriyle eksiklerin giderilmesini sağlayan basın mensupları yani genel tanımıyla gazeteciler, bu sektörün en önemli unsurudur. Bilgi aktarımının yanı sıra yeri geldiğinde yöremizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine de katkıda bulunan gazetecilerin toplumsal statüsünün güçlendirilmesi toplumun da yararınadır. Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. İçinde bulundukları şart ya da koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim" dedi.

 

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖSEDAĞ:

?MEDYA ÇALIŞANLARININ ŞARTLARI GİDEREK AĞIRLAŞIYOR?

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ yaptığı yazılı açıklamada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladı.

Başkan Kösedağ, medya sektöründe görev yapanların her geçen gün daha da çetin bir yaşam savaşı verdiğini belirterek, ?Kısa sürede yeni düzenlemeler yapılmadığı takdirde özellikle yerel medya diye bir sektör kalmayacaktır? dedi.

Kösedağ, ?10 Ocak 1961´de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün, çalışan gazeteciler günü ya da "bayramı" olarak anılıyor. 57 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal hakları kullanılamaz haldedir. İçler acısı durumdadır? şeklinde konuştu.

Kösedağ ayrıca, ?12 Eylül düzeni ile birlikte gazetecilerin-yayıncıların toplu sözleşme düzeni kullanılamaz hale getirilmiş, sendikal hareket işlevsiz duruma sokulmuştur. Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır. Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri eklenmektedir. En önemlisi sektör giderek can çekişir hale gelmiştir. Kısa sürede yeni düzenlemeler yapılmadığı takdirde bir yıl sonra bugünü arar hale geleceğiz? dedi.

Başkan Kösedağ, her türlü zorlu şartlara rağmen görevinin kutsal bilinci içinde çalışan tüm meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutladığını sözlerine ekledi.

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ...

1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa´nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet´e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika´nın öncülüğünde, BASIN adıyla kendi gazetelerini 11?12?13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar.

O tarihten sonra 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Bayramı" olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, "Bayram" olmaktan çıkarıldı ve "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başladı.

 

MHP İL BAŞKANI BAKİ ERSOY:

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Ersoy şu ifadelere yer verdi:

?Gücünü halktan alarak mesai kavramı gözetmeden çalışan ve halkın sesi olan basın mensuplarının ağır şartlarda çalıştığının farkındayız. Gazetecilik fedakârlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

Her türlü zor çalışma şartlarına rağmen, ilimizde görev yapan değerli basın mensupları görevlerini özveriyle yapmaktadırlar. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır.  Bu anlamlı günde basın şehitlerimizi yad ediyor, ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile kamuoyunun sesi olma görevini yürüten tüm gazeteci arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor