14 MAYIS ECZACILAR GÜNÜ

14 MAYIS ECZACILAR GÜNÜ

12. BÖLGE KAYSERİ ECZACILAR ODASI BİLİMSEL ECZACILIĞIN KURULUŞUNUN 181. YILINI KUTLADI

14 Mayıs Eczacılar Günü vesilesi 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası öncülüğünde bir araya gelen ilimiz eczacıları ‘Bilimsel Eczacılığın’ kuruluşunun 181. Yılını kutladılar. Kutlama töreninde konuşan Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, korona virüs süresince eczacıların öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çekerken iş yüklerinin üç-dörde katlayacak şekilde çalışıp 80 milyon maskeyi vatandaşlara ücretsiz bir şekilde ulaştırdıklarını kaydetti.

12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanlığı öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ilimiz eczacıları Atatürk Anıtına çelenk sunarak Bilimsel Eczacılığın kuruluşunun 181. yılını kutladılar.

Çelenk sunumun ardından medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, pandemi sürecinde sağlık çalışanları olarak eczacıların çok büyük sorumluluk üstlendiğine dikkat çekerken şunları kaydetti.“Koronavirüs sürecinde halka en yakın sağlık danışmanı tanımının ne denli doğru olduğunu bir kez daha deneyimledik. Covid-19 mücadelesinin yanı sıra kronik hastalarımızın raporlu reçetelerini sorunsuz bir biçimde ulaştırmaya devam ettik. Hekimlere ulaşmayan hastalarımızın basit rahatsızlıklarında tavsiyelerde bulunduk. Kronik hastalarımızı takip etmeye devam ettik. Sağlık sisteminin yükünü büyük ölçüde azaltmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Son olarak iş yükümüzü üç-dörde katlayacak şekilde, 80 milyon adedin üzerinde ücretsiz maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık. Virüsün yayılma hızı ve yol açtığı yıkım ile baş etmek için herkesin seferber olduğu bir dönemden geçiyoruz. Dünyanın her yerindeki sağlık çalışanları, mesleklerine dört elle sarıldı ve halk sağlığını iyileştirmek için, ölümü yaşama dönüştürmek için çabalıyorlar. Ülkeler sistemlerini pandemi doğrultusunda şekillendirdi. Sağlık sistemleri tüm güçleriyle virüse karşı mücadele verirken bir çok bilim insanı da aşının geliştirilmesi için gecelerini gündüzlerine katıyor. Sağlıklı günler hayaliyle meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılar Gününü kutluyoruz. “.

Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Aycan ise konuşmasında bu süreçte eczacılık mesleğinin ne denli zor ve önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek görevlerini icra eden tüm sağlık çalışanlarına müteşekkir olduklarını ifade etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor