15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Vali Çiçek: “15 Temmuz dirilişin sembolüdür”

Kayseri Valisi Vali Gökmen Çiçek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz dirilişin sembolüdür” dedi.

Vali Çiçek mesajında şunları belirtti:

"Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin aziz milletimiz ve güvelik güçlerimizin destansı mücadelesi ve direnişi ile bertaraf edilmesinin ve demokrasi zaferimizin 6. Yıl dönümüzdeyiz. Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tarihinde hiç karşılaşmadığı, alçak bir darbe girişimine maruz kaldı. Devlet içerisinde konuşlanmış bir grup hain, kendi halkına silah doğrulttu. Bugün gururla kutladığımız 15 Temmuz, dirilişin sembolüdür. O gece vatanını savunmak için sokaklara çıkan 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımız âdeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ruhu içerisinde bu vatanı kimseye bırakmayacaklarını göstermişlerdir. Bugün birlik ve beraberliğin, millet olmanın, Demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancın yeniden yeşerdiği bir gün. Bugün iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan bir milletin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği bir gündür. Bugün, 21. Yüzyılda bizlere düşen en önemli görev, Malazgirt’ten Milli Mücadeleye, 15 Temmuz’dan sınır dışı harekâtlara kadar kutsal Anadolu toprağını canıyla kanıyla bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizin bıraktığı bu mirası yani Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kalkındırmak ve güçlendirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, 6 yıl önce bugün bu destana adını yazdıran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah bu ülkeyi bir daha böyle hainlikle imtihan etmesin.”

 

 

Başkan Büyükkılıç’tan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir sözü ile tüm meydanları dolduran 81 ilde göğsünü vatana siper eden kahramanlarımızı ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15 Temmuz 2016’nın, birliğin ve beraberliğin yeniden yazıldığı bir destan olduğunu ifade etti. Türk tarihinin en önemli sayfalarına yazılacak olan 15 Temmuz gününün, hainlere karşı devletin ve milletin aynı anda irade, azim ve kararlılığını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.

Büyükkılıç, mesajında şunları söyledi:

“Şer güçlerin desteğini alan hain FETÖ’nün darbe girişimini milletimizin kahramanlığı, devletimizin gücü ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bertaraf ettik. Türkiye için yeni emelleri olan hainlerin darbe girişimi sonrasında, Allah rahmet eylesin, 251 şehit verdik, 2 binin üzerinde vatandaşımız yaralandı. Türkiye’yi saf dışı bırakmak için içimizde dolanan dost görünümlü düşmanları devletimize ve milletimize karşı kullandılar. Bilmedikleri, aslında hissettikleri ve görmezden geldikleri tek bir şey vardı. Türk Milleti, ülkesi, bayrağı, dini, vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan her daim canını vermeye hazır bir askerdir. Bu güçle, bu aşkla planlarını destansı bir gecede başlarına yıktık. O gece Kayseri de tüm Türkiye gibi sabahlara kadar demokrasi nöbeti tuttu. Cumhuriyet Meydanı’nda tüm vatandaşlarımızla Kayseri, demokrasi için o gece ayaktaydı.”

Başkan Büyükkılıç, Kayserili hemşehrilerinin de 15 Temmuz gecesi devletinin ve milletinin yanında yer aldığını ve Cumhuriyet Meydanı’nı günlerce hınca hınç doldurarak Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir tablo sergilediğini vurgulayarak, Kayserililere bir kez daha teşekkür etti.

“TÜRKİYE, CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE VE ONUN ÇAĞRISIYLA DARBEYE DUR DEDİ”

Büyükkılıç, sadece Kayserililerin değil, tüm Türkiye’nin, ülkenin bekası için sokaklara döküldüğünü de ifade ederek, “İstanbul’da, Ankara’da tankların önünde kahramanlarımız korkusuzca durdu. Bir an olsun düşünmediler, bir an olsun hainlere aldırmadılar. Milletimiz 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve onun çağrısıyla darbeye ‘dur’ dedi. O gün anladık ki, gücümüzü önce Allah’tan sonra dayanışmanın verdiği birlikten alıyoruz. Her zaman söylediğim gibi biz birliğimizin ve beraberliğimizin verdiği dayanışmayla bu kadar çok güçlüyüz. Rabbim bir daha o günleri göstermesin. Rabbim birliğimize ve beraberliğimize zeval vermesin” diye konuştu.

Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerin Türk milletinin gönlünde daima yaşayacaklarını ifade ederek şehitlere rahmet, gazilere de sağlıklı bir ömür dileyen Başkan Büyükkılıç, “Bu vesileyle 15 Temmuz günü şehit olan tüm kahraman kardeşlerime, onların değerli ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in sözüyle sözlerime son vermek istiyorum. ‘Vatan sevgisi imandan gelir.’ Elhamdülillah Türk Milleti’nin imanı da hainleri ve onun destekçilerini bertaraf edecek kadar güçlü, kudretlidir” dedi.

 

Başkan Palancıoğlu: "15 Temmuz ruhu hep diri tutulacaktır"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde bir mesaj yayımlayarak, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi başlatılmış, aziz milletimiz kararalı duruşu sayesinde, hain girişim sonuçsuz kalmıştır" dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçti. 15 Temmuz 2016’da milletimiz dünya tarihinde belki de ilk kez, hain bir darbe girişimini kendi eliyle durdurarak bir kahramanlık sergiledi ve eşsiz bir zafer kazandı. 15 Temmuz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir. Hain darbe girişimi kahraman aziz milletimizin kararalı duruşu sayesinde sonuçsuz kalmıştır. Kazanan milli irade olmuştur. Hain darbe girişimine karşı koyarak; vatan topraklarının Türk milletine ait olduğunu ve asla bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykıran milletimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz, FETÖ'cü hainlere geçit vermeyen milli iradenin zaferidir; şanlıdır, kutludur; ruhu hep diri tutulacaktır. Bu vesile ile hain kalkışma gecesi canını vatanı için siper ederek kendini bilmezlere geçit vermeyen Şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ise hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler vermesini Rabbi’mizden niyaz ediyorum. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.”

 

Başkan Çolakbayrakdar: "15 Temmuz bir destandır"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; Türk milletinin omurgalı duruşuyla darbe teşebbüsünü, tarih boyunca konuşulacak bir destana dönüştüğünü dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz'un 6’ncı yıldönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlattı. O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini; “Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum” diyerek noktaladı.

 

 

Başkan Yalçın’dan 15 Temmuz mesajı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Yalçın, ortaya konulan mücadelenin Türk Milletinin egemenliğini, kendisinin dışında başka bir yere asla bırakmayacağının göstergesi olduğunu kaydetti. Şehitleri rahmet, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Başkan Yalçın sözlerini şöyle tamamladı:

“Mehmetçiğin üniformasını gasp eden teröristlerin yapmış olduğu kalkışma, milletimizin ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ hassasiyetiyle karşılaşmış ve ağır şekilde yenilgiye uğramıştır. 15 Temmuz’un 6. yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, bayrağına ve ülkesine sahip çıkan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

 

Başkan Özdoğan: "O şanlı geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız"

Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan mesajında; "Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Bilal Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde farklı kurumlara yuvalanmış, dış mihraklardan emir alan; ruhunu, vatanını ve namusunu pazara çıkarmış FETÖ terör örgütü mensupları eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, halkın vatan sevgisiyle sarılmış iman dolu göğsünde eritilmiştir. Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Baş Komutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla korkusuzca meydanlara inen vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karşılarında ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. Bu vesile ile FETÖ tarafından milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum.”

 

Başkan Çopuroğlu: "15 Temmuz ruhu, tıpkı Çanakkale ruhu gibi ilelebet payidar kalacaktır"

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Yüzyıllar geçse de 15 Temmuz ruhu tıpkı Çanakkale ruhu gibi ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Başkan Çopuroğlu, 15 Temmuz günü Türk Milletinin ortaya koyduğu destansı mücadeleyle tarihe geçtiğini belirttiği mesajında şu ifadelere yer verdi; "15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi aziz milletimize ve bu topraklara yapılan tarihin en büyük ihanetlerinden birisidir. Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ mensubu teröristler, milletimizin, vatanperverliğini, bağımsızlık aşkını, bayrak ve ezan sevdasını hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı almışlardır. Bu yüce millet bir kez daha birlik ve beraberlik içinde 'Çanakkale Ruhu'yla hainlere gereken dersi vermiştir. Bu millet kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi tek vücut olmuş, inançla, vatan-millet sevdasıyla, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet düsturuyla, bugününe, yarınlarına ve milli iradesine sahip çıkmıştır. Yüzyıllar geçse de hainleri, hainlerin kahpece girişimlerini unutmayacağız, unutturmayacağız. O karanlık gecede eşlerini, çocuklarını, geleceğini ve umutlarını geride bırakarak mücadeleye koşan bu aziz milletin evlatlarına teşekkür ediyoruz. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne kast eden alçakların hain planına karşı koyarak milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

 

 

KTO Başkanı Gülsoy: “15 Temmuz, yürekle yazılan bir destandır”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Başkan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 6. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek bayrağına, iradesine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varoluşu ve dirilişidir. Milli iradeden başka hiçbir iradeyi tanımayan, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayan ve kainatın sonuna kadar da hür yaşayacak bir milletin varoluşu, bir dirilişidir. 15 Temmuz yürekle yazılan bir destandır. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz’u coşkuyla kutlamalıyız ve her daim uyanık olmalıyız“ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğunu belirten KTO Başkanı Gülsoy, “15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

Kayseri’nin 15 Temmuz akşamında devletinin, demokrasinin ve bağımsızlığın yanında olduğunun altını çizen Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü :

“15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gibi Kayseri' de dimdik ayaktaydı. Devletinin yanındaydı. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' tuttu. Gerçek vatanseverleri gördük. Kayserili her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet, kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu millet asla hürriyetinden ödün vermez. Büyük önder Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözü bu kalkışmada da önemini göstermiş Türk halkı onurlu duruşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz'un demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından önemini bir daha kavramalıyız ve asla siyasi bağnazlık içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Daha da güçlü bir Türkiye için uyanık olmalıyız, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız, daha çok üretip daha çok satmalıyız. Ticaretimize, ekonomimize daha çok odaklanmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Ülkemizin ileri gitmesi için işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İş dünyası olarak çalışıp, üretip, daha çok istihdam sağlayarak bizlerde demokrasimizin ve ekonomimizin daima nöbetçisi olacağız. Güçlü Türkiye hedefine adım adımlarla yürüyeceğiz. Rabbim ülkemize ve asil milletimize bir daha böyle kara bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz'u unutmadık unutturmayacağız. Dün Çanakkale’de ülkesinin bölünmez bütünlüğü için 253 bin yiğit nasıl gözünü kırpmadan şahadete koşmuşsa, 6 yıl önce 15 Temmuz gecesi de, siyasi görüş ayrımı yapmadan, nesep ve mezhep hesabına girmeden, demokrasi ve ülkesinin birliği adına sokaklara çıkıp tanklara, uçaklara adeta meydan okuyan milyonlardan 251 yiğit, tıpkı ecdadı gibi şahadet şerbetini içmiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 251 şehidimizi ve 2 bin 190 gazimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekatın bombalanması ile birlikte okuyan, birlikte üniforma giyen, 23 yaşındaki iki hemşerimiz, şehitlerimiz Bünyanlı Cennet Yiğit ve Yeşilhisarlı Kübra Doğanay’ı da asla unutmadığımızı, onların ve tüm şehitlerimizin ailelerinin baş tacımız olduğunu ifade etmek isterim. “

 

 

Başkan Büyüksimitci: "Alçak darbe girişimini lanetlerken, Türk iş dünyası olarak aynı ruh ve inançla çalışmayı sürdüreceğiz"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile bir açıklama yaparak; “Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacak, birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan geçmişte olduğu gibi gelecekte de taviz vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ’ye bağlı vatan hainleri, kalleşçe bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Çanakkale ruhuyla o gece sokağa çıkan Aziz Türk milleti, demokrasimiz ve vatanımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmaktan bir an bile tereddüt etmeden bu girişimi bertaraf etmiş, bu topraklar üzerinde oyun oynanmayacağını göstermişti. Demokrasimize yapılan bu alçak darbe girişimini tekrar lanetlerken, Türk iş dünyası olarak, aynı ruh, aynı inançla çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi, bundan sonrada tüm terör örgütlerine karşı devletimizin verdiği mücadelenin yanında olacağız. Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi de şükranla ve saygıyla selamlıyoruz.”

 

 

 

Başkan Akay: "Acı ama şanlı bir hatırası olan bu gece Türk tarihine kazınacak bir demokrasi zaferidir"

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; "15 Temmuz alelade bir tarih değil. Ortadoğu için de önemli bir tarihtir. Acı ama şanlı bir hatırası olan bu gece Türk tarihine kazınacak bir demokrasi zaferidir. 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek vatan için ölüme koşan aziz milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit olan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı hain FETÖ’cü darbecilere bırakmamıştır" dedi.

Başkan Akay mesajında; "15 Temmuz 2016’da Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden şer güçler, adeta bir kâbus gibi Türkiye’nin üzerine çökmek, Türkiye’yi ebediyen karartmak istediler. Fethullahçı Terör Örgütü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik gerçekleşen hain darbe girişimi üzerinden altı yıl geçti. 15 Temmuz alelade bir tarih değil. Ortadoğu için de önemli bir tarihtir. Acı ama şanlı bir hatırası olan bu gece Türk tarihine kazınacak bir demokrasi zaferidir. 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek vatan için ölüme koşan aziz milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit olan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı hain FETÖ’cü darbecilere bırakmamıştır. Türkiye sevgimize, toprak aşkımıza kimse engel olamaz. Hiçbir güç, birliğimizi kardeşliğimizi bozamaz, bozamayacaktır. Bu ruh ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer almaya devam ederek her alanda bağımsızlık uğruna mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerim ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

Yalçın: “En önemli gücümüz birlik ve beraberliğimiz”

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şer odaklarına karşı en önemli gücün birlik ve beraberliğin olduğunu söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Yalçın, 15 Temmuz’da şer güçler ve onların terör taşeronlarına karşı önemli bir mücadele verildiğini vurguladı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz’da sadece içerdeki hainlere değil, dışardaki işbirlikçileri olan şer güçlere karşı da büyük bir darbe vurulduğunu belirtti. Türk milletinin üzerine oyun oynanamayacağının bir kez daha görüldüğünü ifade eden Başkan Yalçın, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya ile ilgili hesap yapanlar ülkemiz ve milletimiz üzerine de senaryolar yazıyorlar. Bu senaryoları boşa çıkarmanın tek yolu birlik beraberliğimizi korumak ve daha güçlü olmaktır. Daha güçlü olmanın yolu da daha fazla çalışmak ve daha fazla üretmekten geçiyor” dedi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu ve sanayicilerimizin ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak için azami derecede gayret gösterdiğini dile getiren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın, bu gayreti artırmak ve desteklemek için çalıştıklarını kaydetti.

Açıklamasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlayan ve 15 Temmuz kahramanlarını rahmet ve minnetle anan Başkan Mehmet Yalçın, “Vatanımız ve milletimiz için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim, vatanımızın ilelebet payidar olmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

 

Başkan Akmermer’den "15 Temmuz" mesajı

MÜSİAD Kayseri Başkanı Ferhat Akmermer, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 6. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Akmermer açıklamasında, "FETÖ'nün sinsice devletin organlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yollarla seçilmiş hükümete darbe kalkışmasının üzerinden 6 yıl geçti. Şehitlerimizin kanıyla kurduğumuz, birçok zorluk, fedakarlık, emek ve azimle bugünlere getirdiğimiz ve güçlü Türkiye hedefiyle geleceğe yürüyen ülkemizin terörist ve onların destekçileri aracılığıyla, dış müdahalelerle sarsılmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Güçlü demokrasi geleneğine sahip olan aziz milletimiz, tüm dünyaya önemli bir demokrasi dersi verirken, 15 Temmuz köklü bir zihniyet değişiminin de ilk adımı olmuştur. Adeta bir '2. Kurtuluş Savaşı' olan 15 Temmuz’un izlerini bertaraf edip, fakat bu hainliği asla unutmayarak geleceğimizi kuracağız. O kara gecede gördük ki, milletimiz, vatan söz konusu olduğunda hiçbir engeli tanımıyor, ezip geçiyor. Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olma hedefimize de bu kararlılıkla ilerleyeceğiz. Dünyanın en yaygın ve etkin sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, her zaman ve her koşulda milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur. Bu süreçte, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelecek saldırılara karşı birlik içinde ve güçlü durmanın önemini bir kez daha idrak ettik. Tüm fikri ayrılıkları bir kenara bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için kenetlenmeliyiz. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize ve kahraman güvenlik güçlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Demokrasi zaferinin yıl dönümü sebebiyle şehitlerimizi yâd etmek, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığını gelecek nesillere aktarmak üzere 15 Temmuz akşamı Kayseri Cumhuriyet Meydanında olacağız, halkımızı davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

 

Rektör Çalış: “Milletimiz bağımsızlığı için canını vermeye tereddüt etmemiştir”

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında birlik ve demokrasinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Rektör Çalış, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016’da FETÖ / PDY mensubu hain teröristlerin girişimi ile ülkemiz bir ihanet girişimi ile karşı karşıya gelmiştir. O gece hain terör örgütü mensuplarına meydanlarda aziz milletimiz, unutulmayacak bir ders vermiştir. Şanlı tarihi kahramanlık destanları ile dolu olan Aziz Türk Milleti, Çanakkale Zaferin de olduğu gibi destansı bir şekilde vatanı için birlik beraberlik içerisinde olmuş ve bağımsızlığı için canını seve seve vermeye tereddüt etmemiştir. Aziz Türk Milleti, 15 Temmuzda bizleri Büyük Türkiye hedefimizden alıkoymaya kalkarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere ve işbirlikçilerine bizleri bölemeyeceklerini ve parçalayamayacaklarını göstermiştir. ‘Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet’ inancı ile emin adımlar ile hedeflerine ilerleyen ülkemizi ve Bayrak, Vatan ve Millet sevdası ile o gece meydanlara inerek vatan topraklarına sahip çıkan aziz Türk Milleti’ni kimse bölmeye ve parçalamaya cesaret edemeyecektir. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzum ömürler diliyor 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

Rektör Karamustafa: “Bu coğrafyadaki taşeron örgütler milletimizin nefesini hep enselerinde hissettiler”

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında hain girişimin yaşandığı gecede tanka, tüfeğe, bombaya kendini siper ederek darbeci hainlere yürekleriyle karşı koyan Kahraman Milletimizin, unutulmayacak bir destan yazdığını ifade etti. Rektör Karamustafa mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir Millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman başkasının himayesine girmediği gibi dünyada mazlumun, zayıfın, zorda kalanın ve aman dileyeninin her daim koruyanı ve destekçisi olmuştur. Bulunduğumuz coğrafyada Türk Milletinin varlığından ve gücünden endişelenen taşeron örgütler ve destekçileri her türlü kalleş oyunla bizleri yıkmaya, parçalamaya çalışsalar da her zaman Milletimizin gücünü enselerinde hissetmişlerdir. Bu necip Millet, geçmişten günümüze süregelen hürriyeti ile bağımsızlığına ebediyen sahip çıkacaktır. 15 Temmuz Gecesi yaptıkları hain kalkışmayla bu Milletin silahını, tankını, mermisini Milletimizin üzerine sıkan FETÖ/PDY mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan demokrasi ve vatan sevdalısı kahramanlarımızın çelik gibi olan tepkisiyle karşılaşmış ve oyunları anında bozulmuştur. O yüzden 15 Temmuz Kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. Türk Milleti gücünü birliğinden, beraberliğinden, imanından, bağımsızlığından ve hürriyetinden almaktadır. Gerektiğinde şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu vatan toprakları için ecdadı gibi canını seve seve vermesini de bilir bu necip Millet. Bunu yaparken de hiçbir zaman gözünü kırpmaz; çünkü çok iyi bilir ki vatan olmadan hiçbir şey olmaz, vatan olmadan gelecek olmaz, vatan olmadan hürriyet olmaz, vatan olmadan bayrak olmaz, vatan olmadan ezan olmaz, vatan olmadan namus olmaz. O sebepledir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin bekası her şeyden önce gelir. Bize düşen birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve yerli, milli ve manevi tüm değerlerimize her zamankinden daha fazla sarılarak ve sahip çıkarak, Türkiye’mizin her alanda ileride olması için var gücümüzle çalışmak ve dünyanın güçlü ülkeleri arasında kalıcı olarak yer almasını sağlamaktır. Bunun için her daim durmadan çalışarak gayret göstereceğiz. Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin inşasında üzerimize düşen görevi en üst düzeyde yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. 15 Temmuz Gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz. Bu necib Millet, sizlerin kahramanlığını ve fedakârlığını asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.”

 

 

Çelik: "15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız"

Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimi olan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktası olmuştur" dedi.

Hak İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye, bir grup hainin başlattığı işgal girişimine tanık olmuş, asker kıyafetine bürünmüş eli kanlı teröristler, milletin özgür ve hür iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürmeye, devlet yönetimini zorbalıkla ele geçirmeye çalışmıştır. Aziz Türk milleti o gece destansı bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe girişimine karşı tek vücut olmuştur. Kahraman Türk milleti, Çanakkale’de vatanını nasıl savunduysa 15 Temmuz gecesi de aynı ruhla ve imanla hainlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz, bir daha yaşanmamak üzere tarihin altın sayfalarına millet destanı olarak yazılmıştır. 15 Temmuz gecesi, gücünü tarihten alan kahraman Türk milletinin soylu direnişi sonucunda büyük bir işgal girişimi atlatılmıştır. Darbeyi önlemek için 15 Temmuz gecesi milletin büyük bir kesimi bir araya gelmiş, sivil toplum kuruluşları, medya ve halkımız birlik ve beraberlik içerisinde hainlere karşı tek vücut olmuştur. Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimi olan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktası olmuştur. 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olmuştur. 15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur. HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı olarak demokrasimize, milli irademize, milletin bekasına sahip çıkmayı ekmeğimize, aşımıza, çevremize, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. 15 Temmuz’u bir daha yaşanmaması gereken, ama çok fazla ders çıkarılması gereken hain bir darbe girişimi olarak anıyoruz. HAK-İŞ, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. HAK-İŞ, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, darbe girişiminin ortaya çıkmasından hemen sonra aldığı kararla bütün üyelerimizi darbeye karşı meydanlara davet etmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle üyelerimizle birlikte milletimizin büyük bir bölümü ülkemizin meydanlarını doldurmuş, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine ve darbecilere karşı tek vücut olarak tarih boyu unutulmayacak şanlı bir destana imza atmıştır. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş ve onlarca üyemiz de gazi olmuştur. HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı olarak şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Onlar bizim onurumuzdur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde, sempozyumlarda, konferanslarda ve panellerde 15 Temmuz gecesinde aziz milletimizin hainlere karşı yazdığı destanı anlatıyor, 15 Temmuz’u toplumun zihninde diri tutmaya çalışıyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz’u unutmamayı, unutmayacağını ve unutturmayacağını ilke olarak benimsemiştir. Bu yıl da “Türkiye Aşkına” diyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Bugün de HAK-İŞ Konfederasyonu Kayseri İl Başkanlığı olarak üye sendikalarımız ve tüm teşkilatımız ile birlikte 15 Temmuz’u unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek için 15 Temmuz şehitlerimizi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla anıyoruz.

15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnerek şehit ve gazi olan, ayrıca vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize bir kez daha şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız."

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”