24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Vali Çiçek: "Basın, demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılar sunmaktadır"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir" dedi.

Vali Çiçek mesajında; "24 Temmuz 1908 tarihi, basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Her yıl 24 Temmuz’da 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' ile birlikte 'Basından Sansürün Kaldırılışı'nın yıl dönümünü kutluyoruz. Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatmakta, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılar sunmaktadır. Son yıllarda teknolojide yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak gazete, televizyon, radyo ve internet alanındaki etkinliğin giderek artmasıyla iletişim dünyasında kamu yönetimi ile vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerde önemli bir köprü görevini üstlenen basın; vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının 'Basın Bayramı'nı kutlar, görevlerini büyük bir fedakârlık ile yerine getiren basın mensuplarına sağlık, mutluluk ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Büyükkılıç, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Başkan Büyükkılıç 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Büyükkkılıç, mesajında demokratik toplumların en önemli bilgi gücü ve gereksinimi olan basının, ilkeli ve tarafsız bir şekilde vatandaşların gözü, kulağı olmayı sürdürerek, haber alma hakkına verdikleri önemli katkıyı en iyi şekilde devam ettireceğine yürekten inandığını belirtti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Gazetecilik ilkeleri ve meslek etiğine bağlı bir şekilde, kamuoyunu hızlı ve doğru bir biçimde bilgilendirmek için büyük bir gayret ve özveri ile gazetecilik mesleğini yürüten tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Basın mensuplarının gösterdiği hassasiyetin daha güzel işlere imza atılmasına vesile olacağına dikkat çeken Büyükkılıç, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Gazetecilerimizin yakın tarihimize kadar yaşadığımız, gerek dünya gerekse ülke olarak, zorlu süreçlerde üstlendiği görev, toplumun hayati öneme sahip bilgilere anlık olarak ulaşmasını sağlarken, basının ne denli önemli olduğunu da gözler önüne sermiştir. Basınımız ve gazetecilerimiz her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızı tarafsız, ilkeli ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir. Basın mensuplarımızın gösterdiği mesleki hassasiyet, dünyada ve ülkemizde her zaman daha güzel işlere imza atılmasına vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncülerle yerel basınımız başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Başkan Büyükkılıç, mesajında gece gündüz demeden fedakârca görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilerken, vefat eden tüm basın mensuplarına da Allah’tan rahmet diledi.

 

Başkan Palancıoğlu'ndan Basın Bayramı Mesajı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 114'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

Başkan Dr. Palancıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Türk basınımız, milletimizin Milli Mücadelesinde ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerinde milli duruşunu ortaya koymakta, en zor şartlar altında bile görev aşkıyla, milletinin, Türkiye’de ve dünyada gören gözü, sesi ve kulağı olmaktadır. Basınımızın bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Kayserimizi daha güzele ve ileriye taşımak adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, başarılar dilerim."

 

 

Başkan Çolakbayrakdar'dan Basın Bayramı mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; basın çalışanlarının halkın sesi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktadırlar. Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Böylesi önemli bir vazifeyi üstlenmiş olan basın çalışanlarının hassasiyetlerinden bazıları da şüphesiz ki; meslek etiğinin çiğnenmemesi, insanların kişilik haklarına saygı gösterilmesi konusudur. Bu hassasiyetlere özen göstererek, çok zor şartlar altında vatandaşın haberi alabilmesi için canla başla çalışan basın mensuplarının, harcadıkları çabayı görmemek ve takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve Kocasinan’ımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İlimizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, güzel haberlere ulaşmalarını dilerim."

 

 

Başkan Yalçın'dan 24 Temmuz mesajı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında basının önemine dikkat çeken Başkan Yalçın; “Gazetecilik, kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren; en zor şartlarda tarafsız, dürüst ve ilkeli şekilde icra edilen ayrıcalıklı bir meslektir. Gazeteci gecesini gündüzüne, canını dişine katarak, evinden, ailesinden fedakârlık yaparak mesleğini icra etmeye çalışan, kamuoyunun doğru bilgi almasında sorumluluk sahibi kişidir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan basın, tarafsız, çıkarsız ve yapıcı eleştirilerle yöneticilere yol gösteren araçtır" ifadelerini kullandı. Başkan Yalçın mesajını şöyle tamamladı;

"Şehrimizde bu anlayışla görev yapan tüm gazeteci kardeşlerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, her zaman iyi ve güzel haberlerle karşılaşmak ümidiyle başarılı çalışmalar diliyorum.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”