3 Aylar ve Regaip Kandiliniz kutlu olsun

3 Aylar ve Regaip Kandiliniz kutlu olsun

Başkan Büyükkılıç: “Regaib, sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olsun”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kandillerimizin ilki olan Regâib Kandil’imizin maddî ve manevî sıkıntılarımızdan kurtuluşumuz için vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Regaib Kandili mesajında, “Üç ayların başlangıcı ve mübarek Ramazan ayının habercisi olan Regaib Kandil’ini tebrik ediyorum. Bu mübarek günde başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanlara Cenab-ı Allah’tan birlik, beraberlik lütfetmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç mesajını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl da şükürler olsun Ramazan’ın habercisi olan Regaib Kandil’imize ulaştık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Allah hepimize Ramazan ayına ulaşmayı ve ihya etmeyi nasip etsin. Bu müstesna zaman diliminin kıymetini bilerek, Bağışlanmamız için bir fırsat olarak istiğfar, salavât-ı şerîfe, namaz, Kur’ân-ı Kerîm okumak ve sadaka vermek gibi adımlarla ihyâ etmemiz gereken kandillerimizin ilki olan Regâib kandilimizin maddî ve manevî sıkıntılarımızdan kurtuluşumuz için vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Ramazan’ın habercisi olan Regaib ile kendimizi hazırlayalım, Ramazan’a eli boş gitmeyelim. Dolu dolu geçireceğimiz bir Regaib ve sonrasında ise üç aylar ile birlikte nihayetinde Ramazan bizleri beklemektedir. Yüce Allah’tan umduklarımıza bizi kavuşturmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç ayların ve Regaib gecesinin milletimize ve tüm İslam Âlemi'ne hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cenâb-ı Hak, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kılsın ve bizi Ramazan’a kavuştursun.”

 

Başkan Palancıoğlu: “Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Müslümanlara üç ayları müjdeleyen rahmeti ve bereketi bol olan Regaip Kandili için bir kutlama mesajı yayımladı.

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, "Mübarek ayların başındayız. İslam âleminde son derece önemli olan Regaip Kandili olarak idrak edeceğiz. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz” dedi.

Palancıoğlu, “Güzel günlerde başta şehrimiz, ilçemiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada sağlık, kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua edelim. Rabbim bu gecenin hürmetine ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bertaraf etsin. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm geçmişlerimize de rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Regaip Kandil’inizi en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize ve milletimize barış ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Başkan Çolakbayrakdar: “Üç ayların kardeşliğimizi pekiştireceğine inanıyorum”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında, “Regaip Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, yaptığı açıklamada Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran ve üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni iyi değerlendirmek gerektiğine dikkat çekti. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Üç ayların başlangıcını müjdeleyen ve rahmeti bereketi bol olan bu mübarek günün; sevgi, barış ve kardeşlik duygularımızı arttırmasını diliyorum. İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimi olan üç ayların toplumumuzdaki iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu vesileyle dualarımızı; yalnız şahsımız için değil, kahraman Türk ordumuz başta olmak üzere ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Regaip Kandili’nin tüm İslam Dünyası'na ve insanlığa; sağlık, iyilik, barış ve hoşgörü getirmesine vesile olmasını dilerken sözlerini “Gönüllerden süzülüp Arş’a yükselen dualarda buluşmak dileğiyle Mübarek Regaip kandilini ve Mübarek üç ayları tebrik ediyorum” şeklinde tamamladı.

 

Başkan Yalçın: “3 ayların manevi ikliminden istifade edilmeli”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, manevi iklimin başlangıcı olan üç ayların en güzel şekilde değerlendirilmesi gereken kıymetli bir zaman dilimi olduğunu söyledi.

Üç ayların başlaması ve Regaib Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yalçın, kutlu zaman dilimlerine girildiğini belirterek, “Bugün üç ayların ilki olan Recep ayına girdik. Manevi atmosferi derinden hissedeceğimiz bu aylar, ayrıca kandilleri de içerisinde barındırıyor. Bunlardan ilki olan Regaib Kandilini de Perşembe akşamı idrak edeceğiz. Ben bu vesile ile başta Talaslı hemşerilerimiz olmak üzere bütün İslam âleminin üç aylarını ve kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak bu gece hürmetine başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa bolluk bereket, huzur afiyet ve sağlıklı günler nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Öztürk’ten Regaib Kandili kutlama mesajı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm İslam aleminin Regaib Kandili’ni ve üç aylarını kutladı.

Başkan Esat Öztürk mesajında; “İçerisinde Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylarına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Günahların bağışlanması için duaların kabul olduğu, maneviyatın, rahmet ve bereketin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek seviyeye ulaştığı bu ayları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Mübarek kandil gecesinde Cenab-ı Allah’a yönelmeli bol bol dua edip tövbe etmeli nefsimizden uzaklaşmalıyız. Rabbimizin bize verdiği nimetlere, sağlık ve afiyete şükretmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü herkese açmalı, kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için çaba göstermeliyiz. Bizleri kirleten kötülüklerden sakınmalı, Anne-Babamıza, akraba ve yakın çevremize her zamanki gibi sevgiyle ve iyilikle yaklaşmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin Regaip Kandili’ni ve üç aylarını tebrik ediyor, bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Gülsoy: “Regaib Kandili insanoğlu için manevi bir fırsattır”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Gülsoy mesajında, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı. Regaib Kandili'nin tüm İslam âlemine sağlık, birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Başkan Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaib Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Regaip Kandili ile Rabbimizin bizlere sunduğu bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli, başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hakim olması için dua etmeliyiz. Ayrıca tüm dünyayı etkisini altına alan korona virüs belasının biran önce etkisini yitirmesi, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için duamızı eksik etmemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin manevi iklimiyle gönüllerimizi saran mübarek üç aylarını ve idrak edeceğimiz Regaib Kandili“ni kutluyor, insanlığın sağlık, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. “


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor