48. dönem mezunu genç hekimler uğurladı

48. dönem mezunu genç hekimler uğurladı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni başarı ile tamamlayan 48. dönem mezunu 281 genç hekim sağlık ordusuna katılmak üzere törenle uğurlandı.

48. dönem mezunu 281 genç hekim için Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Mahmut Akgün, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, AK Parti il Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.                       

Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi mezunları adına Nur Muhammed Gündoğan ve Tabip Odası Başkanı Türkmen Bahadır Arıkan mezun olan öğrencileri tebrik ettiler.   

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız da konuşmasında tıp eğitiminin yaşam boyu devam ettiğine dikkat çekti.                                                                                  

Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında Tıp Fakültesi’nin Erciyes Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden birisi olduğunu vurgulayarak  şunları kaydetti “Tıp Fakültemiz ise Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi adı altında 1968’te kurulmuş ve 44 yıllık köklü geçmişi bulunan Erciyes Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden birisi olmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar zengin bir kadroya ve yeterli teknik donanıma sahip olan tıp fakültemiz, bilimsel yayınlar ve çok yönlü akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2018 yılında akredite olan Tıp Fakültemiz, her geçen yıl yükselen başarı grafiği ile her alanda adından söz ettiren saygın bir fakültemizdir. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Tıp Fakültemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastaneleri ile sahip olduğu ileri teknoloji ile modern tıp uygulamalarını yakından takip ederek bölgesinde sağlık hizmeti sunmaktadır”     Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar dileyip, ailelerine şükranlarını sunarak şöyle konuştu  “ Sizlere minnet duyuyoruz. Böyle pırıl pırıl gençlerimizi yetiştirip, bu ülkeye değerlerine bağlı ve geleceğimizi aydınlatacak bu gençleri buralara gönderdiğiniz için teşekkür ediyoruz”                                                                     

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Ünlü tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi.                                                               

Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.         

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”