4. ETAP İÇİN TALEP TOPLAMA BAŞLIYOR

4. ETAP İÇİN TALEP TOPLAMA BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 5 buçuk milyon metrekarelik bir alanda hayvancılığa nefes aldıracak, üretimin üssü olacak Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde 4’üncü etap talep toplamanın 15 Aralık’ta başlayacağını açıkladı.

Sadece Kayseri’nin değil ülkemizin de hayvancılık alanında en önemli projelerinden olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi için önemli bir aşamaya daha giriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi tamamlandığında en az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı olacağını, yaklaşık 1 milyar TL’lik bir yatırımla Kayseri’ye kazandırılacak olan projenin her yıl 800 milyon TL kaynağı şehir ekonomisine kazandırmasının beklendiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesinin  istihdama büyük katkı sağlayacağını vurgulayan  Başkan Büyükkılıç, “Gelecek nesillere üreten bir Türkiye, üreten bir Kayseri bırakacak Beydeğirmeni Besi Bölgesi bu doğrultuda yapılan en önemli yatırımlardan birisi olurken, besicilik alanında da sürdürülebilir bir ivme oluşturacak” değerlendirmesinde   bulundu.                                            

Başkan Büyükkılıç sözlerini  noktalarken ‘Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde 4’üncü etap için talep toplamaya 15 Aralık’ta başlanacağını vurgulayarak, şu bilgileri verdi: “Parsel metrekare birim fiyatı, vadeli 25 TL+KDV olarak belirlenirken, peşin seçeneği bulunmuyor. Talep sahibi, kura sonrası 15 gün içerisinde sözleşme imzalamak suretiyle ve kura tarihinden itibaren, sözleşme bedelinin yüzde 20’lik kısmını peşinat olarak 45 gün içinde ödeme olacak şekilde idareye ödeyecek. Kalan borçlanma miktarı, peşinat tarihinden itibaren yılda bir toplam 3 eşit taksitle idareye ödenecek. Besi parseli almak için talepte bulunanların besicilik faaliyet belgesi ile başvuru yapması gerekirken, talep sahiplerinin, sözleşme tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde ruhsat alma zorunluluğu bulunuyor. Taşınmazlara ruhsat alınmadan, 3’üncü şahıslara satış ve devir de yapılamayacak.  Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi’nde 4’üncü etap için talep toplama işlemleri 25 TL+KDV metrekare fiyatıyla Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından alınacak ve son talep tarihi  ise 10 Ocak 2022 olarak belirlendi”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları