65 YAŞINDAKİ KOMŞUSUNU

65 YAŞINDAKİ KOMŞUSUNU

AMPUL YÜZÜNDEN BIÇAKLADI

Kayseri´de oturdukları binada ampul takma meselesi yüzünden çıkan kavgada 65 yaşındaki komşusunu ?Seni bu binaya asacağım? diyerek balta ile tehdit eden ve bıçakla yaralayan 61 yaşındaki sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık D.K. (61) ve avukatlar hazır bulunurken, mağdur/sanık M.K. (65) ise duruşmaya katılmadı.
Cumhuriyet savcısının mütalaasında, iddia edilen olay şöyle anlatıldı:
"2015 yılı Eylül ayında M.K. bina yöneticisi iken, bina sakini D.K. ile binaya ampul takma meselesi yüzünden tartışma çıktı. O günden sonra sürekli aralarında husumet bulunan ikili 7 Kasım 2015´te bina içerisinde karşılaştı. Birbirlerine karşılıklı hakaret eden şahıslardan iddiaya göre D.K., komşusu M.K´ye bodrum kattan aldığı balta ile ´Bana bak lan, seni bu binaya asacağım´ dedi. Araya giren komşular kavgayı önledi. İki komşu 15 Kasım 2015´te binada yine karşılaştı. Camiden gelen M.K. ile D.K. yine karşılıklı birbirlerine hakaret etti. D.K. yanında getirdiği bıçak ile M.K.´yi burnundan ve karnından bıçakladı. M.K. tutuklandı."
Savcı, sanık M.K.´nin ´kasten öldürmeye teşebbüs´ ve ´silahla tehdit´ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
61 yaşındaki tutuklu sanık M.K. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Ben bu suçu ağır tahrik altında işledim. Kendimi korumak için yaptım. Ben suçsuzum. Yüce adaletinize sığınıyorum. Yedi ay öncesine kadar karakol yüzü görmemişim. Binlerce kez pişmanım." diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık D.K.´ye ´kasten öldürmeye teşebbüs´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. D.K.´ye ayrıca ´silahla tehdit´ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mağdur/sanık M.K.´ye ise ´kasten yaralama´ suçundan bin 500 TL adli para cezası veren mahkeme bu kararı da hükmün açıklanmasını geri bıraktı.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı