4.9 luk deprem vatandaşı sokağa döktü

 4.9 luk deprem vatandaşı sokağa döktü

Hacılar’ın Karpuzsekisi mahallesinde 05.28’de gerçekleşen 4.9 şiddetindeki deprem bir kez daha Kayserilileri sokağa döktü. 

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Hacılar ilçesinde saat 05.28'de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.9 şiddetinde deprem oldu. Depremi yaşayan vatandaşlar da kendilerini sokağa attı. Ekipler de sahada tarama çalışması başlattı.

Bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasına yansıyan deprem anı görüntülerinde sarsıntıyla beraber raflarda bulunan ürünlerin yere düşerek etrafa dağıldığı gözlenirken, binaların önündeki kamelyaları naylonla kaplayıp sığınan vatandaşlar uzunca bir süre evlerine girmedikleri tesbit edildi.

Vali Vekili Şenol Esmer konuya dair yaptığı değerlendirmede olumsuz bir durumun olmadığını belirterek "10.03.2023 tarih, saat 05.28’de merkez üssü Hacılar ilçemiz Karpuzsekisi mevkisinde 4.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk bildiriminde bulunulmadı. Ekiplerimiz saha kontrol çalışmalarına yönlendirildi. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda deprem neticesinde bir sorun yaşanmadığının altını çizerek "İlk belirlemelere göre merkez üssü Hacılar olan 4.8 şiddetinde bir deprem yaşadık. İlk bilgilere göre olumsuz bir durumumuz yok. Ekiplerimiz sahada, teyakkuz halinde. Lütfen resmî açıklamalara itibar edelim. Rabbim tüm afetlerden bizleri korusun." temennisinde  bulundu.

 


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı