Akar: “Kur’an yakmak fikir hürriyeti ile izah edilemez”

    Akar: “Kur’an yakmak fikir hürriyeti ile izah edilemez”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına karşı tekrarlanan saldırıyı lanetleyerek, "Bunun insan hakları, fikir hürriyeti, medeniyet ve çağdaşlıkla izahı mümkün değil. İlgili hükümetlerin, bakanlıkların derhal tedbir almasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Milli Savunma Bakanı ve Ak Parti 1.sıra milletvekili adayı  Hulusi Akar, bir bankanın geleneksel iftar buluşmasındaki konuşmasında, Danimarka’da tekrarlanan provokasyona tepki gösterdi. Danimarka’da bugün bir kez daha aşağılık bir saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Akar şunları kaydetti "Avrupa ülkelerinden bazıları ahlaksızca, alçakça hiçbir şekilde fikir hürriyetiyle, insani değerlerle izah edilemeyecek şekilde sadece Türkiye’nin değil tüm İslam dünyasının kutsalı, insanlığın değeri olan Kur’an-ı Kerim’e hakareti alışkanlık haline getirdiler. Bunu şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Bayrağımıza karşı yapılan fiilleri, Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı sarf edilen sözleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz"                             

Sözlerinin devamında Kur’an – ı Kerim yakmanın bir alışkanlık haline geldiğine dikkati çeken Bakan Akar şöyle konuştu  "Bunun insan hakları, fikir hürriyeti, medeniyet ve çağdaşlıkla izahı mümkün değil. Bu manada ilgili hükümetlerin, bakanlıkların derhal tedbir almasını bekliyoruz. Bu saldırılara, provokasyonlara müsaade etmeyen bazı ülkeleri örnek almalarını ve o ülkeler gibi davranmalarını bekliyoruz"           

Savunma ve güvenliği devletlerin "olmazsa olmazı" olarak nitelendiren Bakan Akar, Cumhuriyet tarihinin en yoğun, faaliyetlerini yerine getirmeye devam ettiklerini belirtip “Terörün kaynağında yok edilmesi” anlayışıyla terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerinin altını çizdi  "Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarını, kamplarını, inlerini teröristlerin başlarına yıkmakta kararlıyız, azimliyiz. Bunları yapmadan durmayacağız. Teröristlerin tek şansları var adalete teslim olmak. Onun dışında hayatta kalmaları mümkün değil" 

Suriye'de kurulmak istenen terör koridorunun Mehmetçik tarafından yok edildiğini hatırlatan Milli Savunma Bakanı Akar, şu bilgileri paylaştı "Bizim tek hedefimiz teröristler. Biz kimsenin etnik, dini, mezhepsel kökeniyle ilgilenmiyoruz. Sadece ve sadece teröristlerle mücadele ediyor, onları hedef alıyoruz. Ancak içeriden ve dışarıdan bazı kaynaklar teröristlere yönelik operasyonlarımızı 'Kürt kardeşlerimize karşı yapılıyormuş' gibi çarpıtıyorlar. Bu namussuzluktur, alçaklıktır, yalandır. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Kürtler bizim kardeşimizdir. Ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük, bu Cumhuriyeti beraber kurduk, şehitliklerde yan yana yatıyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın ve bu fitne-fesada kimse 'eyvallah' demesin."                       


Haber Kaynak : İHA

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı