Akar: “Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi”

 Akar: “Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada  “Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı ve AK Parti’den Kayseri milletvekili adayı gösterilen Hulusi Akar, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneğinin düzenlediği etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Kendisine hediye edilen Çerkez kalpağı ile konuşmasını yapan Bakan Akar, büyük ve güçlü Türkiye için çalıştıklarının altını çizip; milleti, 85 milyonu bir ve bütün olarak nitelendirerek şunları kaydetti  “Biz tek yumruk, tek yüreğiz. Birlikten kuvvet doğuyor. Aramızdaki kardeşliği, birliği, beraberliği bozmak için fitne ve fesat eksik olmuyor. Bunu bilecek, buna göre tedbirlerimizi alacağız”                                                                                       

Sözlerinin  devamında birliğin, beraberliğin bozulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Akar şöyle konuştu “Biz biriz, bu bayrak bizim bayrağımız, bu Cumhuriyet bizim Cumhuriyetimiz, bu tarih bizim tarihimiz. Dolayısıyla dışarıdan gelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelemizi sürdürdük, inşallah sürdüreceğiz. Bu Cumhuriyeti biz kurduk, Milli Mücadele’yi biz yaptık, terörle mücadeleyi biz yaptık, yapıyoruz. Şehitlerimiz yan yana yatıyor. Bu memleket, bu Cumhuriyet, bu devlet bizim. Bunlar için çalışmak bizim boynumuzun borcu.“   

Büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin önündeki en büyük tehdidin terör olduğunu ifade eden Akar  “Terörü kaynağında yok etme” anlayışı ile operasyonların Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak şunları kaydetti  “Efendilerinin elinde oyuncak, kukla olan terör örgütü PKK ve türevlerine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Terör örgütlerini kullanmak suretiyle bize tehdit oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi, egemenliğimizi, güvenliğimizi tehdit etmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar yapılan mücadelelerle 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 37 bin 793 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristleri kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Terörist neredeyse hedefimiz orası. İnşallah 85 milyon asil milletimizi, başına musallat olan bu beladan kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız. Sizlerin sevgisi, güveni ve duasıyla buna da muktediriz. Irak’ın kuzeyindeki teröristlere ait barınaklar, sığınaklar inler teröristlerin başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Biraz önce aldığımız habere göre de Suriye’nin kuzeyinde dün akşam 8 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 10 gün içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50’ye yaklaştı.”                                                                                         

Öte yandan Akar, etkinlik öncesinde Erciyes Kültür Merkezi’ndeki toplantıda doktorlarla bir araya geldi. Sağlık alanında önemli atılımların yapıldığını, tıp eğitimindeki başarıların yurt dışında takdir gördüğünü aktaran Akar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınayarak, bunun için yapılması gerekenlerin yapıldığını, yapılmaya devam ettiğini vurguladı.             

 

 


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı