Bağlamış: "Sera Osb Kayseri'nin ekonomisine güç katacak"

  Bağlamış:

Kayseri Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış İhtisas Organize Sanayii Bölgesi’nin tüzel kişilik kazandığını duyurdu.

Kayseri Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası ortaklığında tüzel kişilik kazandığını belirten Bölge Başkanı Recep Bağlamış, Jeotermal enerjinin birçok sektörde maliyetleri düşüren önemli bir girdi olduğunu belirterek  "Yenilenebilir ve sürdürülebilir özellikleriyle jeotermal enerji, tarım ve enerji sektörü için önemli bir kaynak oluşturmaktadır. Hedefimiz İyi tarım, istihdam ve ihracaatı artırmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Bağlamış, özellikle jeotermal enerjinin olduğu bölgelerde iyi tarım uygulamalarının yapılmasına yönelik destekler her geçen gün arttığını belirterek şu bilgileri paylaştı “Bu destekler sayesinde illerimizde teknolojik modern sera yatırımlarının arttırılması hedefleniyor. Böylelikle daha iyi ve kalite ürün yetiştirilmesi sağlanacak ve jeotermal enerji kaynakları ile daha az enerji gideri kullanılarak birim maliyet düşürülmesi sağlanacaktır. Birim maliyeti düşen ürünlerin yurt dışında daha karlı bir şekilde pazarlanması sağlanmış olacaktır. Ayrıca bu ürünleri ülke ekonomimize sağlayacağı katma değer ile tarımda ihracatta önemli artış sağlanmış olacaktır. Üreticilerimiz modern teknolojik seralarda, yüksek verimlilikte tam otomasyon topraksız üretim yapıp aynı zamanda ürünlerine katma değer kazandırıp ülke tarımına büyük katkı sağlayacaklar. Jeotermal Kaynaklı Sera OSB’miz faaliyete geçtiğinde; bin 227 milyon m2 alanda, yıllık 35.000 Ton/Yıl üretim kapasitesine sahip olmasının yanı sıra %75’i kadın olan 1.500 kişiye de istihdam imkânı sunacak. Kendi kendine yeten, tek merkezden; yapı izinleri, sera ısıtması ve içme suyu, elektrik doğalgaz gibi ihtiyaçlarını karşılayacaktır"

 


Haber Kaynak : İHA

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu