Bakan Akar: "Terör örgütü pkk çöküş sürecinde"

 Bakan Akar:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kanlı terör örgütü PKK ya katılımların sıfıra indiğini ve ciddi sıkıntılar içinde olduğunu vurgulayarak  " Örgütten  kaçışlar çoğaldı ve bir çöküş halinde yaşadıklarını da kendi elemanları tekrar tekrar dile getiriyor. Bu çöküşün tamamlanmasını, artık bu örgütün kullanılamaz olduğunu, miadının doldurduğunu da dünya alemin görmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Kayseri'de bulunan bir dizi ziyaretler gerçekleştiren  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terör örgütünün çöküş halinde olduğuna dikkat çekerek sürecin tatmlanmasını ve bütün dünyanın bu gerçeği görmesini beklediklerini vurgulayarak şöyle konuştu “Terörle mücadele konusuna da değinen Bakan Akar, PKK'nın çöküş içerisinde olduğunu ve bunu kendi elemanlarının ifade ettiğini söyleyerek, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin devam edeceğini bildirdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terörle mücadele bildiğiniz gibi Mehmetçiğin büyük bir başarısıyla devam ediyor. Yurt içinde, sınır ötesinde Mehmetçik görevleri hakkıyla yerine getiriyor. Şehitlerimizin tek damla kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Şuanda terör örgütü ciddi bir sıkıntı içerisinde, katılımlar sıfır oldu, kaçışlar çoğaldı ve bir çöküş halinde yaşadıklarını da kendi elemanları tekrar tekrar dile getiriyor. Bu çöküşün tamamlanmasını, artık bu örgütün kullanılamaz olduğunu, miadının doldurduğunu da dünya alemin görmesini bekliyoruz. Çevremizdeki insanların, çevremizdeki ülkelerin bunu anlamasını bekliyoruz. Fakat her şeyin ötesinde Mehmetçik görevini yapmaya devam ediyor. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da mücadele devam edecek. Durmayacağız, durmak yok. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, terör yuvaları tamamen temizleninceye kadar Irak'ın kuzeyinde devam edecek"                                        

Sözlerinin devamında Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru kurma teşebbüsünün olduğunu da hatırlatan Bakan Akar şöyle konuştu "Suriye'nin kuzeyinde biliyorsunuz bir terör koridoru kurma teşebbüsü oldu, yine bunu Mehmetçik müsaade etmedi. Oradaki teröristler kazdıkları kuyuya gömüldüler. Bazılarının hayalleri suya düştü. Bu teröristlere ister helikopter, ister çimento, ister silah ve mühimmat, isterse para versinler ne verirlerse versinler, bunların arkasında kim olursa olsun inşallah asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasıyla bunların üstesinden geleceğiz" 

Sözlerinin sonunda terörle arasına mesafe koyamayanlarla karşı mücadele verdiklerini kaydeden Bakan Akar noktayı şöyle koydu "Terörle arasına mesafe koyamayanlara karşıyız. Asil milletimizin bu konuda mutlaka uyanık olacağına inanıyorum. Bizim yıllarca mücadele ettiğimiz PKK ile işbirliği yapan siyasi kurum ve kuruluşlarla, onlarla ittifak yapanlarla milletimiz bunu görecektir. Bizim kimsenin etnik, dini, mezhepsel bir sorunumuz yok fakat terörle arasına mesafe koyamayanlarla çok ciddi sorunumuz var."


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı