Belediyenin bahçesine konan arılar panik yarattı

 Belediyenin bahçesine konan arılar panik yarattı

Arıların 'oğul' vermesi sonrası çıkan yavru arıların Kocasinan Belediyesi’nin avlusunda bulunan süs ağacına konması çevrede korku ve paniğe yok açtı.

Arıların oğul vermesi sonrası çıkan arıların Kocasinan Belediyesi’nin avlusunda bulunan süs ağacına konmasının ardından film gibi operasyon başladı. İşlerini halletmek için belediyeye gelen vatandaşlarında ilgisini çeken olayda arıcılıkla uğraşan bir vatandaş, ‘Oğul’u yakalamak adına bir eline kova alıp, kraliçe arının kova içerisine düşmesini sağlamaya çalışması da renkli görüntülere sahne oldu. Arılar zaman zaman etrafa yayılırken, panik yaşandı. 

Ekipler, çalışmanın ardından arıları bir kovana alarak bölgeden uzaklaştırırken; uzmanlara göre; arı kolonilerinin doğal çoğalma biçimleri oğul verme şeklinde geçekleşiyor ve  ‘Oğul’, bir çoğalma davranışı olarak görülüyor. Koloni çoğalma ihtiyacı duyduğunda, fizyolojik, üreme ve metabolizmasında bir takım değişim meydana geliyor. Tüm bu değişimler bir sistem dahilinde ve belirli bir süreyi kapsar. Sürenin sonunda kolonideki bir grup işçi arı eski veya bu süreçte yetiştirdikleri ana arı ile birlikte koloniyi terk ederek yeni bir barınak veya yuvada aile oluştururlar. Bal arıları, bu davranışı ancak uygun şartlar oluştuğunda gösterir. Arıların oğul vermesi bahar döneminde veya yaz mevsiminde yaşanır. Arılar, ‘Oğul´ verdikten sonra halk arasında kabul edilen ve uygulanan çeşitli yöntemler vardır. Teneke çalmak, iki taşı birbirine ses çıkacak şekilde vurma ve arıların üzerine toprak atmak gibi yöntemlerle gaye aynı ananın yere düşmesini veya bir yere konmasını sağlamaktır. Bazı arıcılar ise ‘Oğul’u alçak ve rahat alınabilmelerini bir yere konmasını sağlamak için oğul otu adı verilen melisa veya oğul parfümü sürerek yakına konmasını sağladıklarını belirtmişlerdir.

 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”