Büyükkılıç: “Her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız”

 Büyükkılıç: “Her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ‘Müzeler Haftası’ vesilesiyle ile yayımladığı mesajında Kayseri’nin kadim bir yerleşke olduğuna dikkat çekip “ Attığınız her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Müzeler Haftası’ vesilesiyle yayımladığı mesajında  Kayseri’nin müzeler şehri olarak adından söz ettireceğine  vurgu yaparak şunları kaydetti “Açık hava müzesi konumundaki kadim kentimiz Kayseri’nin asırlara dayanan, birçok medeniyetin izlerini büyük bir miras olarak biriktirmiş kültür hazinesine sahip olması bizler için büyük bir şans. Kayseri’de, attığınız her adımda geçmişin ayak izlerine basarsınız. Büyükşehir Belediyesi olarak bizde desteklediğimiz kazılar ile şehrimize kazandıracağımız yeni müzelerimiz ile Kayseri’nin bu şansını şehrimiz ve ülkemiz için bir katma değere dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Tarihi ve kültürel değerlerimizin, eşsiz mirasın korunup gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sunarak, bizler de şehrin köklü geçmişini yansıtan müzelerimize yenilerini ekleyip, ‘Müzeler Şehri’ olarak adımızdan söz ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ziyarete gelen öğrenci ve öğretmen gruplarına Büyükşehir Müzeleri’nin ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin müzelerle donatılacağını müjdeleyip sözlerini şöyle noktaladı “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılacak Kent Müzesi, Veli Altınkaya Basın Müzesi, Mimar Sinan Müzesi, kayadan oyma Kültepe Müzesi ve Paleontoloji Müzesi kadim kentimizin yeni değerleri olacak. Kadim kent Kayseri’mizi müzelerle donatma anlayışı ile çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Kayseri’mizin müzeleri ile de marka bir şehir olacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta müze çalışanlarımız olmak üzere tarihimizi, eşsiz mirasımızı koruyan ve gelecek kuşaklara aktarılması için çaba gösteren herkesin Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarihe ve kültüre sahip çıkan anlayışın güç kazanmasını temenni ediyorum.”

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı