Çiçek: "15 Temmuz 2016 hepimiz için bir milat oldu”

  Çiçek:

 ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ vesilesiyle tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de türlü etkinlikler tertiplenirken Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte Kartal Şehitliğini ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, “15 Temmuz 2016 hepimiz için bir milat oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilk olarak Kartal Şehitliğini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından şehit mezarlarını ziyaret eden protokol, karanfil bırakıp fatiha okudular.

Protokol üyeleri  Vali Çiçek  öncülüğünde daha sonra Erciyes Üniversitesince gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenine katıldılar.                         

Törende konuşan Vali Çiçek, 15 Temmuz 2016’nın herkes için bir milat olduğunun altını çizerek şunları  kaydetti  “15 Temmuz 2016 tarihinde memleketimizin berrak semalarını karartmaya çalışan alçak bir grup tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirildi. İstenildi ki bu ülkenin yükselişinin önü kesilsin. İstenildi ki, bu ülke bağımsız olmasın. Buna çok büyük hazırlık yapmışlardı ve cesaretlilerdi ama fark edemedikleri şey bu milletinin ferasetinin ne kadar büyük bir cesaret göstereceği ve bunların karşısında dimdik duracaklarını hesap edemediler. Milletimiz gencinden, yaşlısına, çocuğuna kadar hep beraber meydanlarda çok büyük bir direniş gösterdi. 15 Temmuz 2016 hepimiz için bir milat oldu. Bazen insan düşünüyor, acaba 15 Temmuz’da milletçe bu direnişi göstermeseydik ne olurdu diye. Bağımsız olamazdık, burada olamazdık. Dolayısıyla yüzyıllar boyunca konuşulacak ve gurur duyacağımız bir gündür. O günden sonrada bizim görevimiz bu direnişi unutmamak, unutturmamak ve bir daha böyle bir alçaklığı yaşamamak için uyanık olmaktır” 

Etkinliğin bir diğer önemli isimi Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da birlik – beraberlik vurgusu yaparak şöyle konuştu “Hain darbe girişiminin 7. yılını yaşıyoruz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları hepimiz idrak etmekteyiz. Ülkemizin coğrafi ortam itibariyle stratejik bir konumda olması bu ülke üzerine herkesin adeta ağzını sulandıran anlamda Ortadoğu’da oyunlar oynamaya çalışması bitmesi, bitmeyecektir. Biz uyanık olacağız. Birlik olacağız ve hep beraber bu oyunları bozma yönünde de irade göstereceğiz. İşte o oyunlardan biri 15 Temmuz’da hayata geçirilmeye çalışıldı. Allah şükürler olsun ki bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir olduğunu, iri olduğunu, hep beraber tek yürek olduğunu gösterdi ve ‘dur’ dedi. Tarihi şan ve şerefle dolu büyük milletin gücünü, birlik, beraberlik ve dayanışmasını, yeri geldiğinde tek yürek ve tek yumruk her türlü tehdidin karşısında dimdik durabileceğini, ezip geçebileceğini tüm dünyaya haykırdık, haykırmaya devam ediyoruz”                         

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise milletimizin hayatını tehlikeye atarak sokaklara dökülüp hain darbe girişimini engellediğini hatırlattı “Bugün devletimizin ve milletimizin varlığına, birliğine ve demokrasimize yönelik hain bir kalkışmanın bertaraf edildiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü idrak ediyoruz. Hepimizin tanıklık ettiği gibi 15 Temmuz 2016’da şanlı ordumuzun içerisine sinsice sızmış FETÖ mensupları tarafından haince bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Hiç şüphe yok ki yapılan bu alçakça kalkışma devletimize ve milletimize karşı tarih boyunca gerçekleştirilen en büyük ihanetlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Milletimizin, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine tereddüt etmeden sokaklara dökülmesi, hayatını tehlikeye atarak darbe teşebbüsünü engellemesi, çok daha büyük bir kahramanlık öyküsü olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır”                             

Konuşmaların ardında 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen sergiyi açan protokol, buradaki fotoğrafları incelemeyi de ihmal etmediler.                                     

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”