Çopuroğlu: “5 bin kişi ev sahibi olacak”

 Çopuroğlu: “5 bin kişi ev sahibi olacak”

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Toplu Konut İdaresi tarafından ilimizde yapılacak olan konutların kura çekimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede  “3 gün sürecek kura çekimi ile 5 bin kişi ev sahibi olacak” ifadesini kullandı.

İlimiz sakinlerinin  kura çekimlerini heyecanla beklediklerine dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Toki’nin yurt genelinde yaptıracağı 200 bin sosyal konut için başlatılan kura çekiminde sıranın ilimize geldiğini hatırlatarak başladığı sözlerinin devamında şunları kaydetti “Çevre Şehrcilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un girişimleri ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Türkiye çapında yüz binlerce kişiye konut hamlesi başlatılmış vaziyette. Bunlardan kura çekim sırası Kayseri’ye geldi. Sırasıyla ayın 10, 11 ve 12’sinde Kayseri’de çekimler yapılacak. Yaklaşık 5 bin hanenin, 5 bin kişinin ev sahibi olacağı büyük gün inşallah saat 10.00 itibari ile belirlenecek. Noter huzurunda çekilecek kurada vatandaşlarımızın önemli bir kısmının heyecanla beklediğini biliyoruz. Burada yapılan çalışmanın hakikaten sahada muhteşem bir karşılığını gördük. İnsanlar hasretle ve heyecanla bekliyorlar. Türkiye çapında hem konutların çekimi yapılıyor, hem de evler için arsalar veriliyor, iş yerleri arsaları veriliyor. Bun bunların ışığı altında vatandaşımızın ev sahibi olması için bakanlığımız, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ciddi bir gayret içerisinde” 

Başkan Çopuroğlu sözlerinin devamında çekimlerin noter huzurunda yapılacağını ve hak geçmeyeceğini vurgulayarak “Kayseri’de 5 bin kişinin ev sahibi olacağı kura çekimi 3 gün sürecek. Salon dolup taşacak, bizler de orada olacağız. Vekillerimiz Ankara’da bütçe çalışmaları sebebi ile Kayseri’de olamayacaklar ama biz katılacağız. İnşallah güzel atmosferde duygu dolu anların yaşanacağı bir gün olacak diye düşünüyoruz. Çünkü insanın hayatında ev alması çok sık yapabileceği bir şey değil. İnşallah insanlarımızın muratlarını verir Allah. Zaman zaman insanlar, “Acaba bana da çıkar mı” diye düşünüyor. Herkes emin olsun ki bunların hepsi noter huzurunda kurayla çekilecek ve kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek. Şimdiden Kayserimize hayırlı olsun diyoruz. 3 ilçemizde müracaattan fazla konut var. Dolayısıyla müracaat eden herkes konut sahibi oluyor. Orada kuralar çekilmeyecek. Diğer ilçelerimizde kuralar tek tek çekilmek suretiyle hak sahipleri belli olacak. Toplu Konut İdaremizin de bu konudaki başarısı zaten ortada. En kısa sürede yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları