Dursun: “Turist sayımız geçen yıla göre çok arttı”

 Dursun: “Turist sayımız geçen yıla göre çok arttı”

Turizm Haftası başladı. Hafta vesilesi ile yurt genelinde gerçekleştirilecek türlü etkinliklerle turizmin önemine dikkat çekilirken ilimizdeki etkinliklerin başlangıcı olan çelenk sunum töreni sonrası konuşan  İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun “Soğanlı'da yapılan çalışmalarla ziyaretçi sayımız geçen yıla göre çok artmaya başladı” değerlendirmesinde bulundu.

17-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program sona erdi. Program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ilimize gelen ziyaretçi sayısında artış kaydedildiğinin altını çizerek şu bilgileri paylaştı  “15-22 Nisan her yıl olduğu gibi bu yılda turizm haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl da turizm haftası vesilesiyle öncelikle çelenk sunma programımızı gerçekleştirdik. Buradan sonra da birkaç ziyaretlerimiz olacak. Turizm haftası biliyorsunuz biraz turizmdeki farkındalığın oluşturulmasıdır. Bu haftanın da düzenlenen etkinliklerle turizm sektörü açısından çok çeşitli etkinliklerle kullanılıyor. Biz de bu hedefle her yıl Turizm Haftasını kutluyoruz. Şehrimize baktığımız zaman malum biliyorsunuz Erciyes gibi büyük bir kayak merkezimiz var. Her yıl çok sayıda yabancı misafiri ağırladığımız bir kayak merkezimiz var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sermayesiyle gerçekten çok modern tesisler olan, gözde bir kayak merkezi. Bunun yanı sıra biliyorsunuz geçtiğimiz yıl Valimiz Gökmen Çiçek'le birlikte yine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çeşitli paydaşlarımızla birlikte birçok noktada şehrimizin turizm değerlerinin tanıtılması ve hatta düzenlemeler yapılarak daha çok bölgeye turist gelmesi için çok çeşitli çalışmalar yapıldı. Hala da bu çalışmalar devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmalarda gerçekten farklılığını hissettirdi. Özellikle Soğanlı'da tanıtımlar ve yapılan çalışmalarla ziyaretçi sayımız geçen yıla göre çok daha artmaya başladı. Biz çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sizlerin vesilesiyle, turizm sektöründeki tüm sektör çalışanlarına, paydaşlarımıza ve turizme emek vermiş gönül vermiş herkesin haftasını kutluyorum”                   

Turizm Haftası başlangıç törenine Kayseri Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kurum çalışanları ile protokol üyeleri katıldı.           

 

         


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”