Erü Hastaneleri mükemmeliyet merkezi programlarına kabul edildi

 Erü Hastaneleri mükemmeliyet merkezi programlarına kabul edildi

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı, Ürtiker ve Anjiyoödem Mükemmeliyet Merkezi olmaya hak kazandı.

ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk Ürtiker ve Anjiyoödem Mükemmeliyet Merkezi olmaları dolayısıyla yaptığı değerlendirmede “Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları, İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bölümümüz, Global Allergy and Asthma European Network  girişimi ile oluşturulan programlar ile UCARE ve ACARE merkezlerinden birisi olmaya hak kazanmıştır. UCARE  ürtikerli hastalar için kurulmuş mükemmeliyet merkezleridir. Şu ana kadar 44 ülkeden 152 merkez bu programda yer almış ve bilim dalımız da bu merkezlerden biri olmuştur. ACARE ise anjiyoödemli hastalar için kurulmuş mükemmeliyet merkezleridir ve şu ana kadar dünyada 80 merkez bu programa dâhil olmuştur. Ürtiker ve Anjiyoödem Polikliniğimiz haftanın iki günü sorumlu öğretim üyelerimiz eşliğinde hastalarımıza hizmet vermektedir. Bu süreçte desteklerinden dolayı ERÜ Tıp Fakültesi Dekanlığına, Hastaneler Başhekimliği ’ne ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İmmünoloji ve Allerji Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Türk’te, “Kronik ürtikerli ve herediter anjiyoödemli hastaların yaşam kalitesi, uyku kalitesi, sosyal ve mesleki hayatları ciddi bir şekilde etkilenmektedir. UCARE ve ACARE merkezleri bu hastaların tanı ve tedavilerinin en uygun şartlarda ve güncel algoritmalarla yapılmasını hedeflemektedir. UCARE/ACARE merkezlerinden birisi olarak bizim de hedefimiz hem hastaların tedavi yönetimini en iyi şekilde uygulamak, hem de diğer merkezler ile işbirliği sağlayarak, bu alanda yapılacak olan çalışmalara katılıp bilimsel literatüre katkıda bulunmaktır” ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”