Gülsoy: “Asgari ücreti kazanım olarak görüyoruz”

   Gülsoy: “Asgari ücreti kazanım olarak görüyoruz”

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Vali Gökmen Çiçek’in de onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Başkan Ömer Gülsoy  “Asgari ücreti hem enflasyon, hem de çalışanlarımız için bir kazanım olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Gökmen Çiçek, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve meclis üyeleri katıldı.                                                                     

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy toplantıda yaptığı konuşmada  asgari ücretteki artışı hem çalışanlar hem de enflasyon açısından kazanım olarak gördüklerini vurgulayarak şunları kaydetti “Ülkemizde 8 milyona yakın kişi asgari ücretle geçiniyor. Yeni asgari ücretin tüm tarafların ortak kararı ile belirlenmesi memnuniyet verici. Yapılan yüzde 34’lük ara zam sonucu yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlenmiştir. Hem çalışanlarımıza hem de işverenlerimize hayırlı olsun. Enflasyonla mücadelede çalışanlarımızın alım gücü ve refah payının artırılması adına önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Çalışanlarımız ne kadar güçlü olursa, üretimde o kadar güçlü olur. Enflasyon mücadelemizi topyekün sürdürerek, ülkemizi çalışanıyla, işvereniyle daha güçlü bir üretim ve ihracat ülkesi haline getirmeliyiz. Allah devletimize zeval vermesin. Biz devletçi insanlarız. Devlet olmazsa inanın hiçbir şey olmaz. İş dünyası olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman devletimizin yanındayız. Yaşanılan tüm güçlüklere rağmen, üretim, ihracat ve istihdam ile iş ve aş olmaya devam etmeliyiz”                                                                                                           

Konuşmasında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı raporda 2022 yılında en fazla ihracat yapan bin firmadan 21’inin Kayseri’den olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy şu bilgileri paylaştı  “Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İlk 1000 İhracatçı Raporu’na göre, 2022 yılında en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmanın duyurulduğu listede 17, Serbest Bölgemizden de 4 firmamız olmak üzere Kayseri’den 21 firmamız yer aldı. Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına girerek kalkınmamız adına var gücüyle çalışan, her koşulda üreten ve ihracat yapan ve İlimizi ihracatta şampiyonlar arasına taşıyan değerli firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Geçen yıl ihracatımız 3 milyar 918 milyon dolardı. İthalatımız ise 1 milyar 844 milyon dolardı. Cari fazla veren bir şehiriz. Bu sene de ilk 4 ayda 1 milyar 187 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Hedefimiz olan 5 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız. Tüm ihracatçı üyelerimizi ve çalışanlarını da tebrik ediyorum” 

Toplantının onur konuğu Vali Çiçek’de deprem bölgesindeki çalışmalar ve ilimiz hayırseverlerinin katkılarına dair bilgiler verdi ve şükranlarını sundu “Deprem bölgesinde benim ‘asrın afeti’ dediğim büyük bir felaket yaşadık. Ben Kocaeli depremini yaşamış birisiyim. Ailem Kocaeli’de yaşıyor ama Kayseri’de gördüğüm sallantı Kocaeli’de gördüğümden çok daha fazla gibi geldi bana. Ben herhalde Kayseri’de taş üstünde taş kalmamıştır korkusunu yaşadım. Yaşadığımız şey aslında sadece bir afet falan değildi. Milletin birlik ve beraberlik içerisinde neler yaptığıydı. Ben asıl teşekkürü Kayseri’ye etmek zorundayım. Buradan birçok arkadaşımız geldi. Ekonomik yardımlar yollandı. Benim için orada her şey çok kolaydı. Çünkü 12-13 gün arama kurtarmayla uğraştık ama ondan sonra artık yaraları sarma vakti geldi. Sonra bir ihtiyaç karşısında çok rahat cevap verebiliyorduk. Oranın tefrişinde, oradaki iş yerlerinin yapımında bizzat gelerek çok büyük destekleri oldu başkanımızın. Şu an oradaki dükkanların hemen her birinde bizzat Ömer Gülsoy’un elleri ile oraya asılmış ‘Kayseri Ticaret Odası’nın fahri üyesidir’ levhaları sizi karşılayacaktır”                                       

Konuşmaların ardından Başkan Gülsoy tarafından Vali Çiçek’e kilim hediye edildi.

 


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı