Kayseri’de 18 öğrenci Lgs’den tam puan aldı

 Kayseri’de 18 öğrenci Lgs’den tam puan aldı

Önceki gün açıklanan Liselere Giriş Sınavı’nda ilimizden 18 öğrenci tam puan aldı. Şampiyon öğrencilerin bazılarını  makamında ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Bahammeddin Karaköse tam puan alan öğrenci sayısının geçtiğimiz yıl 5 iken bu yıl 18’e çıktığına dikkat çekip “Tam puan alan öğrenci sayımız her geçen yıl artacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bugün açıklanan LGS sonuçlarına göre Kayseri’de 18 öğrenci soruların hepsini doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de, tam puan alan Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Neva Gürbüz, 50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Emin Örnek, Abdülhamit han İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Serragül Köylü ve Kadir Has Ortaokulu öğrencisi Ceylin Dönmez’i makamında ağırladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse sonuçlara dair yaptığı değerlendirmede tam puan alan öğrenci sayısının her yıl daha da artacağını vurgulayarak şunları kaydetti  “LGS sınavları açıklandı. Haftalardır heyecanla bu sınavın sonuçlarını bekliyorduk. Yanımızda şampiyon öğrencilerimiz var. Mutlu bir gündeyiz. Kayseri’de 18 öğrencimiz LGS’de tam puan aldı. Geçen sene 5 öğrencimiz tam puan almıştı. Bu sayı her geçen yıl artacak. 18 tane birincimiz var ama bununla beraber bize gelen sayıya göre 25 öğrencimizde 1 yanlış yaptı. Onlar buruklar, 1 sorudan dolayı şampiyon olmayı kaçırdık diye düşünebilirler ama hiçbir şeyi kaçırmadılar. Sınava girdiler ve sınav puanı aldılar. Bu puana göre de okullarını tercih edecekler ve eğitim hayatları devam edecek. Tam puan alan öğrencilerimizin ailelerini, öğretmenlerini ve idarecilerini tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki başarılarınızın da devamını diliyorum” 

Karaköse tam puan alarak yüzümüzü ağartan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek tebrik etti.

Öte yandan Vali Gökmen Çiçek’ de sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile  başarılı öğrencileri kutlayarak, "4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavında Kayseri'mizden 18 öğrencimiz 500 tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerimizi, ailelerimizi ve emek veren eğitim camiamızın değerli eğitimcilerini tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

 


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”