Kursiyerler ev ekonomisine katkı sağlar oldu

 Kursiyerler ev ekonomisine katkı sağlar oldu

Kocasinan Akademi Yenişehir Tesisinde eğitim alan bayan kursiyerler, hem üretiyorlar hem de ev ekonomisine katkı sunuyorlar. 

Kocasinan Akademi ile her alanda kurs hizmeti verdiklerini hatırlatan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar “Kocasinan Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin en iyisini yaparak, hemşehrilerimizin huzuru, mutluluğu ve refahını artırmak için çalışıyoruz. Biz biliyoruz ki; geleceği şekillendirecek olanlar kadınlarımızdır. Bundan dolayı her hizmetimizde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyor, bu sebeple onlar için farklı ve yeni projeler üretiyoruz. Özellikle ev ekonomisine katkı sağlayan kurslarımıza, hanım kardeşlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Kocasinan Akademi çatısı altında vermiş olduğumuz eğitimlerle hanım kardeşlerimiz, meslek sahibi olabilmenin yanı sıra el becerilerini de gün yüzüne çıkartıyorlar. Hanım kardeşlerimiz öğrendikleriyle aile bütçesine ve ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Kocasinan Belediyesi olarak bizler; bu yönde hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” değerlendirmesinde  bulundu.                                   

Kadın Üst Giyim Dikimi Eğitmeni Emine Yılmaz ise kalıp çıkartmadan kumaşa yerleştirmesine kadar dikiş ile ilgili her aşamayı öğrettiklerini belirterek şu bilgileri paylaştı “Etek, elbise, bluz gibi dikim aşamasını öğrenen ve kendi ile ailesinin elbiselerini dikmeye başlayan kursiyerlerimiz, ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Hatta kendi işyerlerini açıp da, ailesine katkı sağlayan kursiyerlerimiz, çok fazla. Bundan dolayı kursiyerlerimiz, Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a dualar ediyor”                                                                     Öğrendikleriyle aile bütçesine katkı sağladıklarını ifade eden kursiyerler de  Başkan Çolakbayraktar ve ekibine şükranlarını sunup duygularını şöyle dile getirdiler “Verilen eğitimlerden çok memnunuz. Eğitimlerimiz sayesinde hem aile bütçemize katkı sağlıyoruz hem de meslek sahibi oluyoruz. Özellikle etrafımızdan dikiş için talepler geliyor ve çocuklarımızın her gösterdiği elbiseyi dikebiliyoruz. Dışardan ürün almaktan ise kendi emeğimizle maliyeti 5/1’ne denk gelen elbiseler dikiyoruz. Bu bizim aile bütçemize çok büyük katkı sağlıyor. Tesisimiz, çok ferah ve nezih. Burasını çok seviyoruz. Buradaki çalışanlar olsun eğitmenler olsun bizim ikinci ailemiz gibi. Evde boş durmaktan ise hem hobi olarak hem de aile bütçesine kaktı sağlamaları için herkesi Kocasinan Akademi’ye davet ediyoruz. Tesis ve hizmetlerden dolayı Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a minnettarız. Çok teşekkür ediyoruz”     

 

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor