Lgs tercih danışmanlığı hizmeti tam not aldı

 Lgs tercih danışmanlığı hizmeti tam not aldı

Büyükşehir Belediyesi’nin, dört farklı noktada hizmet verdiği LGS Tercih Danışmanlığı Günleri hız kesmeden devam ediyor. Öğrenciler ve veliler, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci dostu hizmet anlayışıyla Liselere Geçiş Sistemi tercih sürecinde düzenlediği Tercih Danışmanlığı Günleri’nden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.            

Yerel yönetim hizmetleri kapsamında her alanda yüz binlerce vatandaşın daha kaliteli ve daha konforlu bir şekilde hayat sürmesini sağlayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi eğitim öğretim alanında da öğrenci ve genç dostu hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin ‘öğrenci dostu’ hizmet anlayışıyla düzenlediği Tercih Danışmanlığı Günleri’nin Liselere Geçiş Sistemi tercih süreci hizmetinden öğrenciler ve veliler çok memnun kaldı. KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi uzmanlarınca öğrencilere tercih süresi boyunca ücretsiz tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti tam not aldı.                                                                                                               

Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnun kaldıklarını ve tercih zamanında öğrencilere çok destek olduklarını ifade eden Öğrenci Hasan Akdağ şöyle konuştu  “LGS 2022-2023’te 455 puanla yüzdeliğim 5,52 olarak sonuç aldım. Yıl boyunca KAYMEK tesislerinde derslerime çalıştım. Deneme sınavları, soru çözümleri gibi birçok şey yaptık. Sınavlara KAYMEK ile hazırlandık. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinden de yararlandım. Sonra burada hocalarımızın desteği ile tercihlerimi yaptım. Sıralamalarla ilgili bize çok yardımcı oldular” 

KAYMEK ile sınavlara hazırlandığını dile getiren Hasan Akdağ’ın annesi Ayşe Akdağ ise şunları kaydetti “Oğlum KAYMEK Gençlik Merkezleri’ne giderek, tercihlerini yaptı. Çok memnunuz. Yanlış tercihlerimiz de vardı. Yerlerini düzenledik. Büyükşehir Belediyesi’nin bu sistemi ve hizmeti bize sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çok faydasını gördük. Denemeleri, dersleri, öğretmenlerimizin ilgisini gördük. Çok teşekkür ediyoruz”                     

Öğrenci velisi Ergün Kızılkaya’da çok fayda gördüklerinin altını  çizip Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarını sundu “TOKİ Gençlik Merkezi’ne tercih için danışmanlık hizmeti almaya geldik. Oğlum LGS’ye girdi. Tercihlerini burada hoca hanımla oluşturmaya çalıştık. Çok yardımcı oldular. Çok teşekkür ediyoruz ilgilerinden dolayı. Çok büyük fayda gördük. Teşekkür ediyoruz. KAYMEK kurslarından da çok memnunum. Gençlerimizin bu dijital çağda televizyon ve bilgisayar başında olmalarını engelliyor bu kurslar”                                                             

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Tesisleri’nde çalışan Klinik Psikolog Nur Yağmur Çöl, LGS ile ilgili şu bilgileri paylaştı Tercih süreci “LGS öğrencilerine eğitim süreci boyunca eğitimlerine destek veriyoruz. Onun dışında psikolojik olarak destek veriyoruz. Bunun yanı sıra tercih zamanlarında tercihlerine destek oluyoruz. Rehberlik yapıyoruz tercih süreleri boyunca. Öncelikle süreç boyunca motivasyonlarını destekliyoruz. Tercih süreci boyunca da okulları hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Talep güzel ve yoğunluğumuz var”                                                       

LGS sınavı başta olmak üzere birçok sınava hazırlık sürecinde öğrencilere ücretsiz kurs imkânı sunarak binlerce öğrenciye dokunan kuruluşu KAYMEK tarafından sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan heyecanlı tercih sürecinde öğrencilerin hizmetine sunulan Tercih Danışmanlığı Günlerinde öğrenciler uzmanlar tarafından yönlendirilerek, birçok konu hakkında bilgi veriliyor. 6 Temmuz’da başlayan Büyükşehir’in, öğrencilerin yetenek, ilgi ve puanları göz önünde bulundurularak, en doğru şekilde tercih yapmaları ve geleceklerine en doğru adımı atmaları konusunda destek vermeyi amaçlayan hizmeti 19 Temmuz’da sona erecek. Öğrencilere, 09.00-17.30 saatleri arasında TOKİ Gençlik Merkezi, Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri, Danişment Sosyal Yaşam Merkezi ve Bahçelievler Sosyal Yaşam Merkezi’nde talepleri doğrultusunda LGS tercih danışmanlığı ve rehberliği hizmeti sunulacak.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye