Liselilerin eserleri görücüye çıktı

 Liselilerin eserleri görücüye çıktı

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı eserler; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğinde hazırlanan sergi ile ilimiz sakinlerinin beğenisine sunuldu.

Kayseri Atatürk Evi Müzesi Sergi Salonu'nda; lise öğrencilerinin yıl sonu için yaptığı eserler görücüye çıktı. Sergi hakkında bilgiler veren Kayseri Müzesi Müdürü Gökhan Yıldız, 61 adet eserin sergilendiğini açıkladı. 

3 gün açık olacak olan sergiye vatandaşları davet eden Yıldız görücüye çıkan esrelere dair de şu bilgileri paylaştı  "Atatürk Evi Müzesi Sergi Salonumuzda 13-14-15 Haziran tarihlerinde vatandaşlarımızca ziyaret edilebilecek olan Kayseri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimizin yılsonu çalışmalarından oluşan karma resim ve heykel sergisini açmış bulunmaktayız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Kayseri Lisesi ile birlikte bu sergiyi düzenlemiş bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı; hem Atatürk Evi Müzemize hem de 3 gün boyunca ziyarete açık olacak olan sergi salonumuza, gençlerimizin yapmış olduğu güzel eserleri görmeye bekliyoruz. 61 adet öğrencilerimizin hazırlamış olduğu resim, heykeller, plastik sanatlardan oluşan eserler sergilenmekte. Eserler sadece geçmiş dönemlerde üretilmiş şeyler değildir, sanat devam etmektedir. Amacımız; sergi salonu ile birlikte günümüzdeki sergi sanatının güncel örneklerinin halkımıza duyurulması, onların beğenisine sunulmasıdır" 

Kayseri güzel Sanatlar Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Hacı Ali Çınar’da ortaokul öğretmenimizin teşvikiyle Güzel Sanatlar Lisesine başladığını belirtip, eserlerini sergiliyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 


Haber Kaynak : İHA

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü