Özhaseki: “Her aşamada desteğimizi sürdüreceğiz”

   Özhaseki: “Her aşamada desteğimizi sürdüreceğiz”

Adıyamanlı depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine büyük ilgi gösterirken Bakan Mehmet Özhaseki “Her aşamada desteğimizi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için hayata geçirilen ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi, afetzede vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Hibe ve kredi desteği sağlayan projeye, deprem bölgesindeki tüm illerde olduğu gibi Adıyamanlı vatandaşlardan da yoğun talep geldi. Bakanlığın denetiminde ev ve iş yerlerini yapmak isteyen afetzedeler, projeyi çok beğendiklerini ve evlerinin yerinde yapılacak olmasından dolayı da mutlu olduklarını ifade edip;  ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle hem eski komşularıyla aynı yerde olma, hem de sağlam ve güvenilir konutlara kavuşma hayalleri gerçekleşecek olan Adıyamanlılar; projeyi çok beğendiklerini ifade ettiler.                                                

Evlerinin yerinde yapılacak olmasından dolayı özellikle  mutlu olduklarını vurgulayan Adıyamanlı depremzedeler sevinçlerini şöyle dile getirdiler “Devletimiz harika bir proje yapıyor. Cumhurbaşkanımız ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızı yürekten destekliyor ve teşekkür ediyoruz. Evlerimizi ve iş yerlerimizi yerimizde yaptığımız zaman daha mutlu olacağız, daha iyi olacağız. 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi veriliyor. Bizim için çok iyi bir destek olacak. Onun için güzel bir proje.”                                         

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise  resmî sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, “Depremden en çok etkilenen illerimizden Adıyaman’da da vatandaşlarımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize yoğun ilgi gösteriyorlar. Adıyaman’da da ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımızın yanındayız. Yapıları tamamlanıp teslim edilene kadar her aşamada Bakanlık olarak desteğimizi ve denetimlerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”