Öztürk Verenel Derneği yöneticilerini ağırladı

  Öztürk Verenel Derneği yöneticilerini ağırladı

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk 5253 sayılı Dernekler Kanununun 27. Maddesi gereğince ‘Kamu Yararına Çalışan Dernekler’ den sayılmasına karar verilen Verenel Derneği yöneticilerini makamında ağırlayarak bir süre sohbet etti.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün makamında gerçekleşen ziyarete Safa Vakfı Genel Başkanı Mehmet Kalkan, Verenel Derneği Başkanı Servet Süt, Verenel Derneği Başkan Yardımcısı Arafat Şimşek ve Genç Safa Başkanı Enes Erol katıldı.                         

Safa Vakfı Genel Başkanı Mehmet Kalkan ziyarette yaptığı değerlendirmede Verenel Derneği’nin kuruluş süreci ve bugüne gelişine dair şu bilgileri paylaştı  “Verenel Derneği 2008 yılında Kayseri’de kurulmuştur. 4 kıtada insanlık yararına birçok hizmette bulunmuştur. Verenel Derneği son yıllarda yapılan çalışmalarla kendisinden sıkça bahsettirdi. Şeffaf ve güvenilir ilkesi ile çalışmalarına devam eden derneğimiz deprem felaketi yaşanan 11 ilimizde ilk günden itibaren önemli çalışmalar yaptı. Depremzede kardeşlerimiz ile ilgilenip, 24 saat sıcak yemek verdik. Çadır ve konteyner kentler kurarak insanlarımıza yardımcı olduk. Bu konuda Yahyalı Belediyesi ve Belediye Başkanımızın bizlere ciddi destekleri oldu. Orada birlikte olarak çalışmalar yürüttük. Çok şükür daha önce yaptığımız çalışmalar ile birlikte Cumhurbaşkanımız tarafından kararname ile derneğimiz kamu yararına çalışan dernek statüsü almış oldu. Bununda ayrı bir sevincini yaşıyoruz.”                                                                             

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ te hayırseverler topluluğu tarafından kurulmuş olan dernekte hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu  “Kurulduğu günden bugüne kadar aldığınız yol ve kurumsallaşma ile Türkiye’de örnek oldunuz. Gönüllü yardım kuruluşlarının deprem felaketinde insanlara ne kadar yardımcı olduklarını gördük. Derneklerimiz insanlarımızın elinden tutarak yeme, içme ve barınma gibi ihtiyaçları karşılayarak gönüllerde taht kurdular. Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonraki yardımlarımızda Verenel Derneğimiz ile devam edecek. Bizim millet olarak her türlü felakete hazırlıklı olmamız gerekiyor. İnşallah biz her zaman yanınızda olmaya ve size destek vermeye devam edeceğiz.” 

Ziyaret dernek yetkililerinin Başkan Esat Öztürk hediye takdim etmesiyle sona erdi.

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”