Talaslı öğrenciler çevreye dikkat çektiler

 Talaslı öğrenciler çevreye dikkat çektiler

Talaslı öğrenciler, Talas Belediyesi ev sahipliğinde Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen “Geri Kazanıma Destek, Doğaya Nefes Olalım” etkinliğinde yürüyerek doğaya dikkat çektiler.  Zincidere 100. Yıl Mesire Alanındaki programda gençler Türk bayrakları sallarken, bando eşliğindeki şarkılarla da eğlendiler.

Gölet kenarında Fatma Mustafa Hasçalık ve Şehit Abdullah Şaştım Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bando eşliğindeki şarkılar ve marşlarla karşılandı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Yalçın, kendileriyle bol bol özçekim yaptı. 

Başkan Yalçın, burada yaptığı konuşmada programa katılan gençlerin çevre dostu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu  “Önemli bir kazanımı gerçekleştirdiğimiz alandayız. Buranın en büyük özellikleri sadece sizin olması ve doğal görünümü korunarak yapılmış olması.”                         

 “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüze şehrimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum.” diyen Başkan Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü “İnsanların faydalandığı her şey çevresidir. Ateş, su, toprak ve hava olmazsa olmaz. Yediğimiz içtiğimiz ve kullandığımız bütün malzemeler bu dört unsurdan meydana gelir. O bakımdan bu dört unsuru çok iyi kullanmamız lazım. En önemlisi çöpe atmadan olayı geri dönüşüme götürmek. Sizlerin yapması gerekenler çevreyi korumak ve sıfır atık konusunda tedbirli olmak. Biz Talas Belediyesi olarak sıfır atık konusunda üç yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendiden bu ödülü almıştık. Sizleri gönlünden öpüyor, çevre konusunda duyarlı olan herkesi kutluyorum.”                                 

Konuşmasında Sıfır Atık Teslim Merkezi projene parantez açan Başkan Yalçın gençlere şu çağrıda bulundu “Evlerinizdeki cam, metal, kağıt ve plastik atıkları pazar yerlerinde kurulacak SATEM’e getirenlere özel armağanlarımız olacak. Geri dönüşümle ilgili bu özel çalışmanın detaylarını daha sonra duyuracağız.”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu ise Talas Belediyesinin yaptığı mesire alanında Talas Belediyesinin düzenlediği etkinliğin Çevre Haftası kapsamında kutlanmasının anlamlı olduğuna dikkat çekip;  insanoğlunun çevreyle barışık yaşamak zorunda olduğunu ifade ederek şu konuların altını çizdi “Hepimiz çevreyi insanların ortak dünyası ve ortak evi olarak kabul ederek gelecek nesillere bırakmamız gerekiyor. Bu etkinlik için başkanımıza teşekkür ediyorum.”              

Programa katılan öğrencilerden Beren Naz, güzel ve eğlenceli bir etkinlik olduğunu kaydederken, bir başka öğrenci Belinay Derya Göker ise “Buradan ders çıkardık. Çevremizi korumamız gerektiğini tekrardan hatırladık.” ifadelerini kullandı.                                   

Konuşmaların ardından alandaki herkes ellerinde Türk bayrakları ve bando eşliğindeki şarkı ile marşlarla çevreye dikkat çekmek için yürüdü.                               

Yürüyüşün sonunda program, etkinliğe katılanlara köfte ekmek ve ayran ikramıyla sona erdi.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”