Adnan Özdemir’in cezası 12 yıldan, 16 yıla çıkarıldı

Adnan Özdemir’in cezası 12 yıldan, 16 yıla çıkarıldı

25 Mart 2018 tarihinde  Mim – Sin Nalçik Bulvarı üzerinde yaşanan ve aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği kaza sebep olan ve bin 132 gün sonra yakalanarak hakim önüne çıkartılan Adnan Özdemir isimli sanığın cezası avukatının itirazı sonrası yeniden görülen dava sonucunda 12 yıldan, 16 yıla çıkartıldı.

Geçtiğimiz ay Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu yargılanan Adnan Özdemir, 'taksirle ölüme ya da yaralanmaya sebep olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılırken, ehliyetine de 2 yıl 6 ay el konulmasına hükmedildi. Karara tepki göstererek itiraz eden ailenin avukatının talebi üzerine karar, bilinçli taksirden verilmesi gerektiği şeklinde sanık aleyhine bozuldu.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Adnan Özdemir SEGBİS yöntemi  ile katılırken, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada son sözü sorulan Özdemir "Beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda tutuklu sanık Adnan Özdemir'e "bilinçli taksir" suçundan 16 yıl hapis cezası verirken, ehliyetine de 2 yıl 9 ay süreyle el konulmasına hükmetti. Böylece sanığın cezası 12 yıldan 16 yıla çıkmış oldu. 

Hatırlanacağı üzere söz konusu kaza 25 Mart 2018'de saat 23.00 sıralarında Mehmet Üzüm idaresindeki 38 E 4730 plakalı otomobil, Melikgazi ilçesi Gaffar Okan Bulvarı istikametinden Nalçık Bulvarı istikametine gittiği sırada görgü tanıklarının beyanına göre 38 KY 432 plakalı Adnan Özdemir'e ait otomobil, aniden Mehmet Üzüm’ün kullandığı araca sağ kısmından çarpmasının etkisiyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği aracı refüjden karşı istikamete geçerek, A.H. yönetimindeki 41 BD 308 plakalı ambulansla kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanmıştı.  Kazada sürücü Mehmet Üzüm, Hamza Üzüm, Safiye Nur Üzüm, Zehra Üzüm, Soner Üzüm, Mustafa Üzüm ve Kader Üzüm hayatını kaybetmiş; Ambulansta bulunan Atilla H. ile Ertan D. ise yaralı kurtulmuştu. Kaza sonrası olay yerinden kaçan Adnan Özdemir’in 27 Mart 2018'de Artvin Hopa Sarp Sınır Kapısı’ndan ülkeyi terk ederek Gürcistan’a kaçmış, aracı ise hasarlı olarak Talas ilçesinde terk edilmiş bulunmuştu. 

Öte yandan karar sonrası adliye önünde medya mensuplarına değerlendirmede bulunan müşteki avukatı Seyit Halil Yüzgeç, hiçbir cezanın  kaybedilen canları geri getirmeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti “O gün itibariyle hukuk mücadelesine devam edeceğimizi çünkü bu kazanın ‘bilinçli taksir’ düzeyinde bir kaza olduğunu açıkça beyan ettik. İstinaf Mahkemesi’ne yapmış olduğumuz başvuru üzerine mahkeme tarafından dosya ‘bilinçli taksir’ yönünden incelenmesi talebiyle bozularak, yerel mahkemeye gönderilmiştir. Yerel Mahkeme yapmış olduğu incelemede dinlemiş oldukları tanıkların beyanları üzerine bugün ‘bilinçli taksir’ düzeyinde bir kaza olduğundan bahisle bir ceza tayin etmiştir. Verilen hiçbir ceza ki ben de babasını bir trafik kazasında kaybetmiş biri olarak söylüyorum, kaybedilen canları asla geri getiremez. Verilecek cezaların ağır olması, herkesin kamu güvenliğini ve kamu sistematiğini koruması anlamında önemlidir. Mahkemede de bahsettim mahkemeler, hakimler kamunun güvenliğini ve kamunun düzenini koruyacak kararlara imza atmak zorundadır. Çünkü herkes empati yapmak durumundadır”   

Kazada hayatını kaybedenlerin yakını Ahmet Üzüm’de verilen cezayı yetersiz bulduğunu belirtip şöyle konuştu "Sanık Adnan Özdemir'in olaydan sonra hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Yurt dışına kaçmasını çocuğa da anlatsan kasıt vardır. Verilen bu karara isyan ediyorum. Başka diyeceğim bir şey yok benim"                 

 


Haber Kaynak : İHA

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu