AĞABEY KATİLİ’NDEN KAN DONDURAN SAVUNMA

AĞABEY KATİLİ’NDEN KAN DONDURAN SAVUNMA

Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi sakinlerinden kayıp olarak aranan karı kocanın öldürülüp evlerinin bahçesindeki tandıra gömülmesi olayında katil zanlıları hakim karşısında hesap verdi. Zanlılardan Yusuf T.’nin abisini ve yengesini nasıl öldürdüğüne yönelik anlattıkları mahkeme salonunu bulunanların kanını dondurdu.

19 Mayıs 2021 tarihinden sonra  kayıp olarak aranan Firdevs Öztürk ve boşandığı eşi Mehmet Turhan çiftini bulmak için harekete geçen  İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırmalar sonucunda öldürülüp gömüldükleri ihtimali üzerinde yoğunlaştılar. 9 Haziran tarihinde yoğun araştırmalar sonuç verdi  ve kayıp çiftin  Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi'nde bulunan evlerinin tandırında cesetlerine ulaşıldı.

Cinayetle ilgili Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf T. ve oğlu Bedirhan T. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Nejla T. ise ev hapsi cezası almıştı.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar baba ve oğul ile ev hapsinde bulunan Nejla T., sanık avukatları, müştekiler ve avukatları katıldı.  Duruşmada savunma yapan katil zanlısı Yusuf T., cinayet gününü soğukkanlılıkla anlattı. Kendisini boğmaya çalışan ağabeyinin elinden aldığı iple ağabeyini boğduğunu, daha sonra yanlarına gelen yengesi Firdevs Öztürk'ü de boğduğunu soğukkanlılıkla anlatması mahkeme salonunda bulunan herkesin kanını dondurdu. Olayı planlayarak gerçekleştirmediklerini vurgulayan katil zanlısı abi katili olarak anılmaktan da büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.                                                                      

Diğer tutuklu sanık Yusuf T.'nin oğlu Bedirhan T. ise, "Babamla amcam odadaydı. Ben de odaya girdim. Girdiğimde babam çok öfkeli bir şekilde elinde ip parçasıyla duruyordu. Sonra yengem babama vurmaya başladı, babam elindeki iple yengemi de boğdu. Sonra cesetleri torbaya koyduk. Bağ evimize götürdük, babam iki cesedi tandıra koydu. Çimentoyla üzerini kapattık, kesinlikle amcamı öldürmek gibi bir planımız yoktu" şeklinde ifade verdi.               

Ev hapsinde bulunan Nejla T. ise savunmasında eşinin oğlu Bedirhan'ı önceki tarihlerde bıçakladığını söyledi. Nejla T. ifadesinde, "Kocam daha önce Bedirhan'ı da bıçakladı. Bedirhan'a 10 dikiş atıldı. Adli vaka olmaması için polise bildirmedik. Bedirhan ile kocamın arası çok iyi değildi" ifadelerini kullandı.   

Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, adliye çıkışı yaşanalar hakkında konuşan öldürülen Firdevs ve Mehmet Turhan'ın oğlu Yusuf T. Amaçları beni de ortadan kaldırmaktı ama başaramadılar ifadesini kullanıp şöyle konuştu "Bugün ilk mahkememiz, ilk davamız. Sanıklardan Yusuf T. nefsi müdafaa yaptıklarını söyledi. ‘Abim beni öldürecekti, ben kendimi savunmak için abimi öldürdüm' dedi. Yengemi de 'Bağırdığı ve bana vurduğu için öldürdüm' gibi bir ifade verdi. Eşinin orada olmadığını söyledi. Diğer sanık Bedirhan T. da ‘Ben olayın şoku ile hiçbir şey yapmadım. Babamın yalvarması ile babama yardım ettim’ dedi. Ben bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben Müge Anlı’nın programına gitmek için yola çıktığımda terminalde Nejla T. ve Bedirhan T. benim yanıma gelerek beni caydırmaya çalıştı. ‘Burada kal gitme, düğünümüz var, düğünümüzü yapalım hep beraber gideriz' gibi şeyler söylemişlerdi. Bedirhan da 'Sen otobüse layık değilsin, gel arabayla götüreyim' gibi şeyler söylemişti. Amaçları beni de ortadan kaldırmaktı başaramadılar. Bu davada da yine başaramayacaklar"


Haber Kaynak : İHA

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı