Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 13-19 Eylül’de gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programının  başlangıcına KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, KESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetimi ile anıt önünde hatıra fotoğrafı çektiren Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Şeyhi Odakır, ardından ise kameralar karşısına geçti. Ahilik haftası etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan başkan Odakır, şöyle dedi:  “Ahilik haftamız bugün itibariyle başladı. İnşallah bir hafta sürecek Ahilik Haftamız bugün saat 09.15’de çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından valilik ziyaretimiz ve  büyükşehir ziyaretimiz olacak. Ahi Evran zaviyesi önünde de ahilik kutlamalarımız devam edecek. Daha önceden bir odadan Ahi seçilirken bu sene bütün odalarda ahilik kaftanı giydirilmesine karar verdik.

Bugün Ahi kaftanı giydirilecek. Bütün odalarda ahilik kaftanı giydirilecek, ardından öğlen Ayşe Baldöktü’de saat 13.30’da ahilik yemeği ikram edilecek. Çarşamba günü 3 tane vitrin yarışması belirledik.  3 tane esnafı belirledik, çarşının içinde  biri pastırmacı, biri gelinlikçi, giyimci bunlara ödül vereceğiz. Plaketlerini vereceğiz. Perşembe günü Bünyan’da da Ahilik Haftası kutlanacak. Bugün burada olduğu gibi bir kutlamamız olacak. Bünyan’dan sonra Cuma günü Hunat camii’nde vaaz verilecek. Ardından Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızda katılacağı inşallah her yıl düzenli olarak katılıyor. Bu yıl katılır mı bilmiyorum. Yine Kırşehir’de de Cumartesi günü bir kutlama var ve bu kutlamadan sonra Ahilik Haftası sona erecek. Tabi burada Ahi kültürü ile yetişen esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimizdeki esnaf ve sanatkarımıza Ahilik Haftası, hayırlı uğurlu olsun diyoruz, rabbim utandırmasın inşallah.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı