AK KURMAYLAR ELİTAŞ VE TAMER

AK KURMAYLAR ELİTAŞ VE TAMER

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASINI ZİYARET ETTİ ?

16 Nisan´da yapılacak referandum çalışmalarımı kapsamında çalışmalarını sürdüren Ak Kurmaylar ilimizi köşe bucak dolaşıp ziyaret edilmedik yer bırakmıyorlar? İşte bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer Makine Mühendisleri Odasını ziyaret ederek Şube Başkanı Ersin Fener ile bir süre sohbet ettiler?
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, 16 Nisan´da yapılacak referandum çalışmalarımı kapsamında milletvekili İsmail Tamer ile birlikte Makine Mühendisleri Odasını Başkanı Ersin Fener´i makamında ziyaret etti. Ziyarete Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç ve Ak Parti Melikgazi ilçe başkanı Sami Kadıoğlu ile çok sayıda partili katıldı.
Ziyarette bir süre oda Başkanı Ersin Fener ile görüş alışverişinde bulunan Elitaş, Fener ve ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dildi. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ve beraberindekiler, daha sonra Makine Mühendisler Odası tarafından düzenlenen ?Patlamadan korunma dokümanı hazırlama? eğitimine katıldılar.
Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş burada yaptığı konuşmada, ?Uzun yıllardır Türkiye´de hesaplanmamış öngörülememiş toplumsal patlamalara sebebiyet veren sıkışmayla kimi zaman jet kimi zamanda difüzyonun etkisiyle farklı hadiseler ortaya çıkmıştır. Türkiye´de bazen sıkıştırılarak zorlayarak patlamalar ortaya çıkmıştır. Önce 27 Mayıs hadisesi çıkmış o süreç içerisinde öyle bir sıkışmış ki en sonunda asker gelmiş darbe yapmış. 12 Martta başka bir sıkışma ufak bir operasyonla hükümetin yerinin değiştirilmesiyle bu bertaraf edilmeye patlama sindirilmeye çalışılmış. 12 Eylülde öyle sıkıştırmışlar ki, gazları çok karıştırmışlar. Bir taraftan doğal gaz bir taraftan elpiji nerde olacağı tespit edilmeyen yer altına mı detektör koyacağız yoksa üstemi detektör koyacağız karman çorman bir sistem ve birbirimizi karıştırarak kırarak o noktaya doğru getirmişler. Uzun yıllardır bu Türkiye´deki karışık sistem bazı zamanlarda birilerinin bu karışımı sağlayarak patlamaya sebep verecek sorunlarla karşılaşıyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Elitaş sözlerinin devamında ?Şuanda biz bu sızıntıları azaltacak toplumsal gerilimi minimum seviyeye düşürecek bir anayasa değişikliği yapmaya çalışıyoruz. Birilerin bu yaşadığımız hadiseleri ortadan kaldırıp ihtiyaç duyduğu veya fırsat kolladığı sistemi değiştirecek amaçlı uzun yıllardır 30 yıldır 40 yıldır söylenen sistemi gayet iyi bir şekilde yapmaya gayret etti. Örneğin Amerika´da farklı bir başkanlık modeli eyalet modeli var. Amerika´dakini bize buraya tavsiye edenler arkasından da eyalet sistemi olmasın diyen yeri göğü inletenler. Amerika´daki sistem çok farlı 50+1 eyalet var her eyaletin nüfusu ne olursa olsun temsilcileri eşit sonra temsilciler meclisi var. Oranın kendi yapısı farklı Biz bu bütün dünyada ki sistemleri irdeleyip inceleyip birde Türklere uygun toplumsal adaptasyonu sağlayabilecek bir sistemi hayata getirmeye çalıştık. Bizim sistem bir belediye başkanlığının benzeri sistemi? ifadesini kullandı?
Sözlerinin sonunda ?18 maddelik bir anayasa değişikliği maddeleri var. Bunlardan esas olanı 8. Madde yani mevcut anayasanın 104. Maddesi. Cumhurbaşkanın görevleri ile ilgili olan kısım? diyen Elitaş ?Birinci madde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı yargı bağımsız olmalı çok doğru. Ama yargıda tarafsız olmalı. Bağımsızlık ise hiç kimsenin yargıya talimat vermemesi gerekiyor? dedi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı