AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL:

AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL EMRAH KARAYEL:

?ALMANYA, FRANSA, HOLLANDA, AVUSTURYA TÜRKİYE´NİN HAYRINA BİR ŞEY İSTEMİŞ Mİ?? ...

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, ?Şer cephesine baktığımız zaman 15 Temmuz´da bu devlete, bu millete darbe yapmaya kalkan FETÖ´yü görüyoruz. Yanında HDP´yi, PKK´yı görüyoruz. Yanında DHKPC´yi görüyoruz. Yanında Almanya´yı, Fransa´yı, Hollanda´yı, Avusturya´yı görüyoruz. Bunların hiçbirisi şimdiye kadar Türkiye´nin hayrına bir şey istemiş mi? Hayır? dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Köşk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Temel Atma Töreni´nde konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, ekonomik ve siyasi istikrar için önümüzdeki referandumdan ?Evet´ çıkması gerektiğini söyledi. Karayel, ?Köşk Mahallesi bu güzel tesisle birlikte inşallah değerine bir değer daha katacak. Bunların yağılabilmesinin temel sebebini düşünmek lazım. Kayseri´de genel ve yerel siyasetin uyum içerisinde olması ve ülkemizde tek başına iktidarın, siyasi istikrarın devam ediyor olması bunun temel sebebi. İstikrarsız bir Türkiye´den 10 milyonluk bir yatırımın böyle bir mahallede sosyal tesis yapılması için harcanması kesinlikle mümkün değildir. Hatırlayalım, AK Parti iktidarından önce memurların maaşını ödeyebilmek için IMF´nin kapısında kredi almak için sıraya girmiştik. Geçen süreç içerisinde siyasi istikrarla birlikte mahallelerimize nice 10 milyon liralık yatırımlar yapabilecek duruma geldik. Bunun devamı için önümüzde çok kritik bir aşama var. Bunların hepsinin devamı için önümüzdeki referandumdan ?Evet´ çıkması lazım. Türkiye´nin istikrarının devam etmesi için, 15 Temmuzların yeniden yaşanmaması için, Türkiye´ye karşı çekilen operasyonların durdurulması için, güçlü Türkiye´nin yoluna güçlü bir şekilde devam etmesi için referandumdan ?Evet´ çıkması lazım. Üzülerek şunu görüyoruz; ?evet´ cephesi insanlar milleti bilgilendirmek, 18 maddede neler olduğunu anlatmak yerine millete doğru olmayan bilgileri vermek ve onları kafa karışıklığına itmeye çalışmaktalar. Yaptığımız siyasi çalışmalarda partimiz bünyesinde bilgilendirme çalışmalarında gerekse ilçelerde yapılan referandum çalışmaları sırasında şunu üzülerek maalesef müşahede ettik. İnsanımızın çoğu 18 maddenin ne olduğunu açıp okumamış. Referandum sürecinde bizim en önemli grevlerimizden bir tanesi bu 18 maddenin ne olduğunu anlatmak? ifadelerini kullandı.

?18 yaşında milletvekili seçilen bir kişi emekli olabilmek için 63 yaşını bekleyecek?
Milletvekili seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesinin ardından kendilerine bazı çevrelerce sorular geldiğini, bunun millet arasında da yanlış anlaşılmalara yol açtığını söyledi. 18 yaşında milletvekili seçilen bir kişinin emekli olabilmesi için prim gününün tamamını yatırması ve 63 yaşını beklemesi gerektiğini vurgulayan Karayel, ?Biliyorsunuz milletvekili seçilme yaşını 18´e düşürüyoruz. Bize şöyle sorular geliyor; ´18 yaşında seçilen bir milletvekilini 23 yaşında nasıl emekli edeceksiniz?´ Bu kesinlikle doğru değil. Ama şer cephesi insanları bu tip bilgilerle kafasını karıştırıyor. Ben genç sayılan bir milletvekiliyim. Ben 40 yaşında olan bir milletvekiliyim, benim emekli olabilmem için milletvekilliğinden sonra prim gün sayısınca pirimi yatırmam ve 63 yaşını bitirmem gerekiyor. 23 yaşında milletvekilliği biten bir gencin de primlerini milletvekilliği üzerinden yatırması ve 63 yaşını beklemesi gerekiyor. İnsanlarımızı bu tür yanlış bilgilerle yönlendirmek doğru değil. Milletvekili sayısını 550´den 600´e çıkarıyoruz, yaşı 25´ten 18´e düşürüyoruz. Yargı ile ilgili düzenlemeye bağımsızlık ekliyoruz ve seçimlerin 5 yılda bir yapılmasını öngörüyoruz. Bunlarda tartışılmayacak ya da beğenilmeyecek hiçbir şey yok. 18 yaşıyla ilgili spekülasyon yapanlar Avrupa´da birçok ülkede seçilme yaşının 18 olduğunu milletimize söylemiyor. Bizim gençlerimiz Avrupa´daki gençlerden daha aşağı değil, en az onlar kadar iyi, onlar kadar ülke yönetiminde söz sahibi olabilir. Bu demek değil ki 600 kişinin tamamı 18 yaşından oluşacak. Gençlerin enerjisini tecrübeyle buluşturmak. Gençlerin bakış açısını meclise yansıtmanın ülkeye faydası var. Siyasi istikrarsızlıktan bahsettik, cumhurbaşkanlığı sistemi siyasi istikrarı temin edecek. Dolayısıyla ekonomik istikrarı beraberinde getirecek bir sistem? dedi.

?Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya Türkiye´nin hayrına bir şey istemiş mi??
Avrupa ülkelerine de yüklenen Karayel, ?Bu şer cephesine baktığımız zaman kimleri görüyoruz? 15 Temmuz´da bu devlete, bu millete darbe yapmaya kalkan FETÖ´yü görüyoruz. Yanında HDP´yi, PKK´yı görüyoruz. Yanında DHKPC´yi görüyoruz. Yanında Almanya´yı, Fransa´yı, Hollanda´yı, Avusturya´yı görüyoruz. Bunların hiçbirisi şimdiye kadar Türkiye´nin hayrına bir şey istemiş mi? Hayır. O zaman sadece bu şer cephesine bakarak ?Evet´ dememiz gerektiğini bir kez daha anlayabiliriz. Biz AK Parti olarak bizlerin, sizlerin, bütün milletin çocukları için, bu ülkenin selameti ve geleceği için sistem kurmaya çalışıyoruz? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı